Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkılma kararını Meclis’e taşıdı;

Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkılma kararını Meclis’e taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, kamulaştırma kararıyla yıkılması gündemde olan Özdiker Kuyumcular Çarşısı’yla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi....

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Sürücü, tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması amacıyla Şanlıurfa  Büyükşehir  Belediyesi tarafından " Özdiker Kuyumcular Çarşısı" ile ilgili alınan kamulaştırma kararını Meclis’e taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Ayşe Sürücü, şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Balıklıgöl platosunda yer alan Haşimiye Meydanı'nda bulunan Özdiker Kuyumcular Çarşısı hakkında, Arasa Hamamı, Gümrük Hanı ile bölgede bulunan tarihi çarşıların gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Acele Kamulaştırılma ve Yıkım Kararı” aldı. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararname ile acele kamulaştırma yetkisi verilen Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararına Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafı tepki gösterdi. Çoğunluğu kuyumcu olmak üzere 122 dükkan hakkında verilen yıkım kararında tapulu dükkan sahibi olan esnaflara ise dükkanların değerlerinin çok altında, düşük ücret verildiği basına yansımıştır.”

 Ayşe Sürücü, bu bağlamda Fuat Oktay’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

 “1. Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nda bulunan dükkan sahiplerinin mağduriyetini giderecek misiniz?

2. Çarşı esnafı ve dükkan sahipleriyle yıkım kararı öncesi ayrıntılı bir toplantı yapılmış mıdır?

3. Dükkanların fiyatları belirlenirken, esnafın mevcut müşteri yelpazesi, aylık geliri ve yeniden aynı düzeyde işlek olan bir dükkana yerleşimini sağlamak için bir planlama mevcut mudur ?"

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum