Urfa Barosu imar değişikliği kararına itiraz etti;

Urfa Barosu imar değişikliği kararına itiraz etti

Şanlıurfa Barosu, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Şehitlik Mahallesindeki bir parselin petrol istasyonu yapılmasına yönelik imar düzenlemesine itirazda bulundu....

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitlik Mahallesindeki bir alanın petrol istasyonu yapılmak istenmesi tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin söz konusu parselin petrol istasyonu olarak değiştirilmesine yönelik kararına itirazlar geliyor. Son olarak da Şanlıurfa Barosu, söz konusu imar düzenlemesinin mevzuata aykırı olduğunu bildirdi. Parselin şehir içi petrol istasyonu için gerekli fiziksel büyüklüğü taşımadığı ve yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle alınan kararın ‘usulsüz’ olduğu belirtilen baronun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclisince ilimiz Şehitlik Mahallesi 1033 Ada 6 nolu parselde yapılan imar düzenlemesi ile daha önce İl Sağlık Müdürlüğü olan alana yol da eklenerek petrol istasyonu şeklinde değişiklik yapılmıştır. Ancak bu düzenleme ilgili mevzuata aykırı olup bu değişikliğe itiraz ediyoruz. Zira petrol istasyonu ilan edilen yeri alanı 1823 metrekaredir.

‘Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki güzergahlardan akaryakıt ve LPG istasyonları ile bunlara bütünleşik olan konaklama tesisi ,yeme-içme tesisi ,teşhire ve ticarete yönelik mağazalar ve benzeri gibi kara yoluna hizmet verecek tesisler yer alabilir. Bu alanlarda yapılacak imar planları ilgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda bu planda değişiklik yapılmaksızın ilgili idaresince onaylanabilir. Bu alanlarda yapılanma koşulları Maks. Emsal= 0.40. Yapı yapılabilecek minimum parsel büyüklüğü 5000 metrekare olacaktır.’ şeklinde olup yapılan imar düzenlemesi açıkça mevzuata aykırıdır.

İlgili alanın şehir içi petrol istasyonu için gerekli olan 5000 metrekare olmaz şartını taşımadığından ve yerleşim yerlerine yakınlığı da dikkate alındığında yapılan işlemin usulsüz olduğu aşikârdır.”

Şanlıurfa Barosu, mevzuata aykırı şekilde yapılan işleme itiraz ettiklerini belirterek, “İtirazımızın kabulü ile ilgili düzenlemenin iptal edilmesini talep ederiz” açıklamasında bulundu.

BİHA

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum