DEDAŞ, camiye icra takibinin kaldırıldığını duyurdu;

DEDAŞ, camiye icra takibinin kaldırıldığını duyurdu

DEDAŞ, Siverek’te Bayırözü Köyü’ndeki caminin icraya konu olan elektrik borcunun aydınlatma değil ısıtma sistemine ait olduğunu, buna rağmen icra takibinin kaldırıldığını duyurdu....

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Bayırözü Köyü’nde camiye elektrik borcu nedeniyle icra geldiği haberleri dün gündeme gelmişti. Dicle Elektrik Dağım A.Ş.’den (DEDAŞ), konuyla ilgili açıklama yapıldı. Enerji şirketi, icraya konu olan elektrik borcunun aydınlatma ve ezan ses sistemi ihtiyacı için olmadığına, ısıtma sistemine ait olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen icra takibinin kaldırıldığını duyurdu.

DEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, camilerde biri aydınlatma ve ses sistemi, diğeri ise ısıtma ve soğutmada kullanılan elektriği ölçmek üzere iki ayrı sayaç bulunuyor. Aydınlatma ve ezan okumaya yarayan ses sistemindeki tüketimlere ait elektrik giderini Diyanet İşleri Başkanlığı karşılarken, ısıtma ve soğutma gibi iklimlendirmede kullanılan elektrik giderini ise cemaat karşılıyor.

SİSTEMDE CAMİ OLDUĞUNA İLİŞKİN BİLGİ YOK 

Şirket açıklamasında, Bayırözü Köyü’ndeki caminin iklimlendirmeye ait elektrik aboneliğinin ödenmeyen elektrik faturasının 8 bin 82 liraya ulaştığı belirtilerek, yapılan ihtarların ardından yönetmeliklere uygun olarak icra takibi başlatıldığı kaydedildi.

Ayrıca sistemde kayıtlı abonenin unvanında ‘cami’ veya ‘hayır kurumu’ benzeri bir ibare de bulunmadığı belirtildi. Elektrik şirketi,söz konusu aboneliğin Bayırözü Köyü Camii’ne ait olduğunun belirlenmesi üzerine hassasiyet gösterilerek icra takibinin sonlandırıldığını, bundan sonra benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

AYDINLATMA DİYANET'E DİĞER GİDERLER CEMAATE AİT 

Genel Aydınlatma Yönetmeliği’nin 1’nci bölüm 7’nci maddesinde ibadethanelerde elektrik tüketimine ilişkin, “Toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatma tesislerinin yapımı, işletilmesi ve giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir” ifadeleri yer alıyor. Bu kapsam dışında kalan tüketimler ise Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usül ve Esaslar’ın 4’ncü maddesi uyarınca mesken abone grubu kapsamında yer alıyor.

BİHA 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum