Hem toprağı besliyor hem de üründe verimliliği artırıyor;

Hem toprağı besliyor hem de üründe verimliliği artırıyor

Şanlıurfa’da 9. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda toprağı besleyen ve daha çok verim elde edilmesini sağlayan yeni gübre çeşidi ilgi odağı oldu....

ŞANLIURFA –Tarımın başkenti Şanlıurfa’da dün kapılarını açan 9. Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Fuarı çiftçilerden büyük ilgi görüyor.

Fuarda, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera teknolojileri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, fide, fidan, bahçecilik, traktörler, biçerdöverler, tarım alet ve makineleri, canlı hayvan yetiştiriciliği, süt ve süt endüstrisi gibi sektörlerin ürünleri görücüye çıktı.

Fuarda bulunan bir gübre firması ise piyasaya yeni sürdükleri gübreyle dikkatleri çekti. Söz konusu organik gübre, özellikle toprağı bir sonraki ürüne hazır hale getiriyor ve ürünlerde yüzde 40 verim artışı sağlıyor.

 

YENİ ÜRÜN TARIMA VERİM GETİRECEK

Firmanın yetkilisi Adnan Varmaz, gübreyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Tamamen leonardit içerikten üretilen gübrelerden ziyade özellikle kompoze gübreler üreterek, tarıma yeni bir anlam kazandırdık. Tarımda toprağın sürdürülebilirliğinin artırabilmesi için özelikle 20 .0’lı olan azotlu gübrelerde hem toprağın daha iyi beslenmesi hem ürünün daha kaliteli çıkması hem de toprağın daha ileriki nesillere düzgün bir şekilde ilerlemesini hedefledik. Ürettiğimiz bütün ürünlerde tamamen en son teknolojiler kullanıldı.”

 

“TOPRAĞI BİR SONRAKİ ÜRÜNE HAZIR HALE GETİRİYOR”

Bu gübrenin kullanıldığı zaman mahsulde verimi yüzde 40 artırdığını dile getiren Varmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ürünle ilgili güzel sonuçlar elde edildi. Özellikle organik minarel gübrelerde toprağın bir sonraki ürüne hazır olmasını sağlıyor. Şanlıurfa tarım şehri. Yıl boyunca tarım yapılabilirliği olan bir şehir.  Hem torağın devamlılığı sağlanması hem de üründe kalitenin artmasından dolayı bu gübreyi tüm çiftçilerimize öneriyoruz”.

Sinan ÖZDEMİR / BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum