Şanlıurfa Aşevi Derneği, 3 aylarda muhtaç aileleri unutmadı;

Şanlıurfa Aşevi Derneği, 3 aylarda muhtaç aileleri unutmadı

Şanlıurfa Aşevi Derneği, İslam alemi için kutsal sayılan 3 aylarda muhtaç sahibi ailelere yardıma devam ediyor....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa Aşevi Derneği, mübarek 3 aylarda kent genelindeki yardıma muhtaç ailelere sıcak yemek, kuru gıda, nakit para ve giyim yardımında bulunuyor. Dernek, kent genelinde yardıma muhtaç hanelere 2 ton kıyma eti dağıtacak.

Şanlıurfa'da 1993 yılında gönüllü vatandaşlar tarafından kurulan ve o günden bugüne kadar yardımlarını ara vermeden devam ettiren dernek, günlük yaklaşık bin aileye gıda yardımı desteği sağlıyor.

Şanlıurfa Aşevi Derneği yetkililerinden Mehmet Emin Demirkol, hayırseverlerden muhtaç ailelere için yardım beklediklerini ifade etti.

 

“HALKIMIZINDESTEĞİNİ TALEP EDİYORUZ”

İhtiyaç sahibi bin aileye yemek hizmeti verdiklerini söyleyen Demirkol, hayırseverlerden kutsal aylarda destek beklediklerini belirtti. Demirkol, muhtaç ailelere giyim, gıda ve nakit para desteği sağladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Halkımızdan istediğimiz bu mübarek üç aylar hürmetine bizleri yalnız bırakmayın. Hayırsever insanlarımızın sayesinde, bu Ramazan’da da kuru gıda yardımı, et yardımı ve bayramlık yardımlarını inşallah yapacağız. Önümüzdeki hafta sonu yaklaşık iki ton kıyma eti bin aileye ikişer kilo olarak dağıtacağız. Allah’ın izniyle tekrarını Ramazan’da da yapacağız. Burada zekat geçerlidir. Müftülükte fetvasını vermiştir.”

Kutsal aylarda fakirlerin, yetimlerin yüzünü güldürmek istediklerini belirten Demirkol, “Yetimlerin eksiklerini temin etmeye çalışıyoruz. Halkımızdan da buraya destek sağlamalarını talep ediyoruz. İsterseniz kendi paranızı, gıda yardımlarınızı istediğiniz aileye verebilirsiniz. Kendi yardımınızı kendi elinizle de yapabilir siziniz. Burada adak kurbanları, şükür kurbanları da geçerlidir” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum