Bakay, ŞESOB seçiminde yeniden aday;

Bakay, ŞESOB seçiminde yeniden aday

ŞESOB Başkanı Bakay, mayısta yapılacak birliğin seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayarak çalışmalara başladığını söyledi. Bakay, BAĞ-KUR pirimi ve elektrik zammına ilişkin de esnafın ayakta durmakta zorlandığını kaydetti....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı Mehmet Şefik Bakay, mayıs ayında yapılacak birliğin seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

ŞESOB’un il ve ilçe bazında 59 odasından 25’i seçim çalışmalarını tamamladı. Kalan odalar da marta  kadar seçimlerini tamamlayacak. ŞESOB’un yeni yönetimi de odaların seçimleri tamamlamasının ardından mayısta yapacak.

ŞESOB Başkanı Mehmet Şefik Bakay, yaklaşan seçimle ilgili BİHA'ya açıklamalarda bulundu.

BAKAY: "ŞU ANDA SEÇİM DÖNEMİ İÇERİSİNDEYİZ"

ŞESOB’un mayısta yeni yönetimini seçeceğini belirten Bakay, “Seçimler demokrasidir. Bazı oda başkanları değişti, bazıları değişmedi.  Şu anda seçim döneminin içerisindeyiz.  Oda sayımız il ve ilçe nezdinde 59. Bunların 25’i seçimlerini tamamlamış, bitirmiş durumda. Her odanın üye sayısı değişiyor. Seçimle ilgili aday sayısı belli değil. ŞESOB’un seçiminde aday olacağım” dedi.

2022 yılının esnaf ve sanatkarların seçim yılı olduğunu ifade eden Bakay, seçimlerle ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Bakay, “Başkanı seçerken esnafa faydalı olanı seçmemiz lazım” ifadesini kullandı.

Pandemi süreciyle birlikte esnafın sıkıntılar yaşadığını ve birlik olarak hükümet nezdinde destek sağladıklarını belirten Bakay, birlik olarak faaliyet alanlarının çok kapsamlı olduğunu söyledi. Bakay, son dönemde kayıt dışı bin esnafı kayıt altına aldıklarını açıkladı.

"BİRLİK OLARAK BAZI PROJELERİMİZ VAR"

Birlik olarak odalardan gelen sıkıntıları ne gerekiyorsa çözmeye çabaladıklarını ifade eden Bakay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem belediye hem de vilayet nezdinde veya konferans nezdinde sıkıntılar takip ediliyor. Bizim birlik olarak bazı projelerimiz var, eğitimle ilgili projelerimiz var. Kayıt dışı sanatkarlarımızı kayıt içine almak için projemiz var.”

"PANDEMİ ESNAFI ETKİLEDİ"

Kovid-19 sürecinde hizmet sektöründe mağduriyet yaşandığına dikkati çeken Bakay, “Özellikle hizmet sektöründe olanlar mağdur oldu. Bu da odalarımıza biraz eksi puan getirdi. Çünkü eli kolu bağlı, hizmet göremedi. Herkes beklenti içerisinde. Beklentilere karşılık vermemek hepimizi üzüyor. Herkesin elinden geleni yaptığına inanıyorum. Bizim yaptığımız işler içerisinde vergi ertelenmesi, SSK pirimi ertelenmesi, kiralarla ilgili yardımlarda bulunuldu. Gıda yardımının belediye nezdinde yapılmasında öncülük yaptık. Bunlar tüm arkadaşlarla dayanışma içerisinde hükümet nezdinde yapıldı” diye konuştu.

"ESNAFIMIZ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ VAR"

Bakay, esnafın sağlık sigortası primleri açısından zorlandığına işaret ederek, bu noktada destek beklediklerini ifade etti.

“Esnaf ve sanatkarlarımız şu anda bin 500 liraya yakın BAĞ-KUR pirimi ödüyor” diyen Bakay, bu rakamın pandemi döneminde zaten işleri bozulan esnaf için ağır geldiğini vurguladı. Bakay, “Bu rakam ödenmediği taktirde sağlıktan faydalanamıyor. Hükümetimiz yine de ödemeyenler için 2022 sonuna kadar prim borcu olanlara da sağlıktan yararlanması için yetki verdi. Bireysel emeklilerde hükümet nasıl yüzde 30 destek veriyorsa esnafımızın BAĞ-KUR primine de böyle bir destek verirse, esnafımız hem BAĞ-KUR’unu ödemiş olur hem de sağlığından faydalanmış olur” dedi.

Bu noktada girişimleri bulunduğunu ifade eden Bakay, “İnşallah bunu başarabiliriz” ifadesini kullandı. Bakay, elektrik faturalarına yansıtılan zam nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini de kaydederek, zammın enflasyon oranında arttırılması gerektiğini savundu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum