Coşkun: “Halihazırda 7 bin açığımız var”  Öğretmen atamasında Urfa’nın payı ne oldu?;

Coşkun: “Halihazırda 7 bin açığımız var” Öğretmen atamasında Urfa’nın payı ne oldu?

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, 15 bin öğretmen atamasından Şanlıurfa’ya düşen yaklaşık bin 300 kontenjanın yetersiz olduğuna vurgu yaparak, “Bu rakam bizim sorunumuzu ya da öğretmen açığımızı kapatmayacaktır, zaten halihazırda 7 bi...

ŞANLIURFA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eylülde açıklanan 15 bin öğretmen atamasında sonuçlar bugün açıklandı. Öğretmenlerin ataması, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle yapıldı.  Erdoğan, bilgisayarla yapılan kura işlemi sonucu 15 bin gencin öğretmenlik mesleğine ilk adımını atacağını belirtip, "Bugün ataması yapılacak 15 bin yeni öğretmenimizin de katılımıyla eğitim-öğretim ordumuzu daha da güçlendireceğiz" dedi.

Memurlar Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 15 bin öğretmen atamasını Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) değerlendirdi.

“ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZI KAPATMAYACAK”

Öğretmen atamasında en fazla kontenjanın İstanbul’a ayrıldığını belirten Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlerin yarısını İstanbul’a, kalanını da diğer illere dağıtacaklarını söylediğini hatırlattı.  Coşkun, “Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen olarak o zaman bir twit paylaşımı yapmıştım, 15 binin yüzde 50’si İstanbul’a verilecekse en azından yüzde 40’nın da Şanlıurfa’ya verilmesi gerektiğini vurgulamıştım. Çünkü gerçekten Şanlıurfa 7 bin öğretmen açığı ile İstanbul’dan sonra gelen illerin başında gelmektedir” dedi.

Coşkun, 15 bin öğretmen atamasından Urfa’ya yaklaşık bin 300 öğretmen düştüğü bilgisi vererek, “Bu bizim sorunumuzu ya da öğretmen açığımızı kapatmayacaktır, zaten halihazırda 7 bin açık var” diye konuştu.

“URFA’NIN KANAYAN YARASI”

Urfa’da ocakta yaklaşık 750 öğretmenin özür grubu atamasıyla diğer illere gittiğine vurgu yapan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu gidişler peyderpey daha devam edecektir. Bin 300 öğretmenin Urfa’ya geldiğinden bahsederken 750 öğretmenimizi de diğer illere göndermiş oluyoruz. Zaten hali hazırda 7 bin civarı öğretmen açığımız var. 4 binden fazla ücretli öğretmenimiz var, dolayısıyla Urfa’nın kanayan yarasını ve sorununu mutlaka bakanlığın bir şekilde halletmesi gerekiyor.”

Kentteki öğretmen açığı sorununun çözümünün basit olduğunu belirten Coşkun, atanmayı bekleyen yaklaşık 200 bin öğrenmenin varlığına işaret etti.

İbrahim Coşkun, sınıf öğretmeni alımının yanı sıra din kültürü, okul öncesi ile ilgili bölümlerin atamasının çok fazla yapıldığına değinerek, “Her branştan mutlaka öğretmene ihtiyacımız oluyor. İstediğimiz, temennimiz bir an önce bu açığın kapatılmasıdır” ifadesini kullandı.

“50-60 KİŞİLİK SINIFLAR VAR”

Urfa’daki eğitimde en önemli sorunların arasında sınıfların aşırı kalabalık oluşunun yer aldığını belirten Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En gelişmiş ilçemiz olan Karaköprü’de dahi sınıflar 50 kişiden az değildir, hatta bazı okullarımızda 60 öğrenciye yaklaşan sınıflar var. Öğretmen eksikliği, sınıfların kalabalık oluşu… 100 binleri aşan sayıda mevsimlik tarım işçisi öğrencilerimiz var. Urfa’da kırsal alanlar çok, dolayısıyla taşımalı eğitim hala yapılmakta. Tüm bunların hepsi büyük sorunlar teşkil etmekte. Batı illerimize baktığımızda sınıflar 15-20 kişilik iken Urfa’da 50-60 kişilik neden olsun? Dolayısıyla bu tür sorunlar ister istemez eğitimi olumsuz yönde etkilemektedir.”

Coşkun, yetkililere seslenerek kentin eğitim alanındaki bu sorunlarına bir an önce çözüm üretecek yolların bulunmasını, tekniklerin ve çalışmaların yapılmasını istedi. Coşkun, “Yoksa eğitimde il sıralamasında 79. olmak Urfa’nın kaderi değildir” dedi.

BİHA - ÖZEL HABER

 

 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum