Millet İttifakı'nın iki ortağı arasında çatlak büyüyor;

Millet İttifakı'nın iki ortağı arasında çatlak büyüyor

CHP ile İYİ Parti arasında çatlak büyüyor. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, "Biz olmasak CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu" dedi....

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır'dan geçer" demesini eleştirmişti. Başka bir İYİ Partili İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, ittifak ortaklarının belediyelerini eleştirerek "CHP'yle ittifak kurmaya mecbur değiliz" demişti. Bu açıklamalar Millet İttifakı'nın iki ortağının arasında fikir ayrılıklarının büyüdüğüne dair spekülasyona yol açmıştı.

Tartışmalar devam ederken İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan yeni açıklama geldi. Bir televizyon kanalında konuşan Ağıralioğlu, "Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu" dedi.

"Bizim ittifakımızın gücü aynileşmek ve benzemek değil, özgünlüğümüzü ve hassasiyetlerimizi koruyarak farklılıklarımızın zenginliğini memleket için seçenek zenginliğine dönüştürmek" açıklamasında bulunan Ağıralioğlu, şunları söyledi:

"MHP ve AK Parti arasındaki gibi herkesin tek renk ve ses olmasını doğru bulmuyoruz. Bunun demokrasimizi ve memleketimizi renksiz bir hale dönüştürdüğünü düşünüyoruz. Ayrıca biz bu farklılıklarımız yüzünden AK Parti ve MHP'den oy alabiliyor ve iktidar ümidini kuvvetlendiren tarafı temsil ediyoruz. Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu".

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum