Haliliye Belediyesi İzmir’deki Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne katıldı;

Haliliye Belediyesi İzmir’deki Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne katıldı

Haliliye Belediyesi, İzmir'de düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ne katılarak şehrin lezzetleri ve kent kültürünün tanıtılmasına katkı sundu....

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı Pazar Yeri'nde Ege- Şanlıurfa Federasyonu tarafından düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinliğinde, Haliliye Belediyesi de yerini aldı. Göbeklitepe ve Karahantepe’yi İzmirlilere tanıtan Haliliye Belediyesi, folklor ve mehteran gösterisi ile ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı. Haliliye Belediyesi Mehter Takımı ve Halk Oyunları ekibi de etkinlikte gösteri gerçekleştirdi.

Haliliye Belediyesi yöreye özgü lezzetlerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Stantlarda görevliler tarafından ziyaretçilere menengiç kahvesi ve külünce ikram edildi.

İzmirlilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Haliliye Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da bulunan 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe Ören Yeri’nin resim sergisi düzenlendi. Şanlıurfa kültürünün tanıtıldığı programın açılışına katılan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İzmir'de bir kardeşlik bağı kurmak amacıyla Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinden İzmir'e selam getirdiklerini söyledi.

Başkan Canpolat, şunları söyledi:

"Şanlıurfa’nın kadirşinaslığını, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle hep birlikte kardeş bir şehir olduğunu, kurtuluş savaşıyla nasıl mücadele ettiğini, Urfa’nın nasıl vatansever, bayrak sever bir millet olduğunu göstermek adına Şanlıurfa’mızı İzmir’e taşıdık. İzmir'de dolu dolu bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Urfa'nın mozaik bir şehir olduğunu herkese göstermeyi amaçlıyoruz. Şanlıurfa Tanıtım Günleri kapsamında Göbeklitepe’nin tanıtımıyla ilgili bir sergi açtık. Göbeklitepe bütün tarih kitaplarını değiştirdi. Şanlıurfa’nın, Haliliye’nin ne kadar kadim bir kent olduğunu burada İzmir’li hemşehrilerimize tanıtıyoruz. Türkiye’nin en güvenli şehri, en misafirperver şehri Şanlıurfa’dır. Sizleri de en kadim insanların yer aldığı, 12 bin yıllık tarihiyle Göbeklitepe ve Karahantepe’siyle, ilk buğdayın toprakla buluştuğu Haliliye’sine davet ediyorum. Teveccüh gösteren, katılım gösteren tüm İzmirli ve Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

Etkinlik 28-31 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum