Bölgede çocuk hastalara en fazla ERCP yapan merkez;

Bölgede çocuk hastalara en fazla ERCP yapan merkez

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Cumali Efe, hastanenin 3 yıldan bu yana çok sayıda çocuk hastaya ERCP (endoskopik retrograd kolanjio pankreatografi) uygulayarak bölgenin çocuk hastalara...

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılı tedaviler ve uygulamalarla adından söz ettiriyor. Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Cumali Efe, bölgede ERCP yöntemini en sık ve başarılı uygulayan hastane olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Efe, ERCP’nin endoskopi ve yine başka bir görüntüleme yöntemi olan floroskopinin bir arada kullanılması olduğunu ifade etti. ERCP’nin diğer yöntemlerden farkının safra yolları ve pankreas kanalları gibi bölgeler için özel olarak geliştirilmiş bir yöntem olduğunu belirten Efe, ERCP yöntemiyle bu bölgedeki hastalıkların tedavisi cerrahi yöntemlere gerek kalmadan yapılabildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Savaş Cumali Efe, ERCP yöntemini çocuk hastalara en fazla uygulayan hastane olduklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını kaydetti. Efe, şunları söyledi:

"Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Boleken ile safra yollarında darlık olan 2,5 yaşındaki Asmin Çiftçi isimli hastamızın safra yolları genişletilerek safra akışı sağlanmış olup ERCP işlemi yapılıp taburcu edildi."

Efe, ERCP işleminin Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji ünitesinde uzun zamandır yapıldığını, bu tedavi şeklinin genelde erişkinlere yapılsa da bazen çocuk hasta grubunda da gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum