Urfa'da sağlıkta şiddet cezasız kalmadı;

Urfa'da sağlıkta şiddet cezasız kalmadı

Şanlıurfa'da hasta yakınları tarafından darp edilen doktoru evinde ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, saldırıyı kınadı ve "Olayla ilgisi olan 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi" dedi....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil serviste darp edilen görevli hemşire Mustafa Aslan’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl Sağlık Müdürü Gülüm ziyarette yaptığı açıklamasında yapılan çirkin saldırıyı kınadığını belirterek, “Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Şiddet asla kabul edilemez. Sağlık hizmetleri kamu adına kesintisiz sunulan özellikli bir hizmettir. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu yararına karşı yapılmış bir eylemdir. Zorlu geçirdiğimiz pandemi sürecinden bu yana vatandaşlarımıza hizmet sunma gayretiyle çalışan Sağlık personellerimizin şiddete maruz kalması asla kabul edilemez" dedi.

Açıklamasında sağlıktaki göç problemine de dikkat çeken İl Müdürü Gülüm, "Sağlık çalışanların önemli kısmı ilk fırsatta Şanlıurfa'dan ayrılmak istiyor. Bu tür olaylar sağlıkçıların ilimize gelmemesi ve geldiğinde de ilk fırsatta gitmesinde önemli bir faktörü oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Saldırganların tutuklandığını da belirten İl Müdürü Gülüm şöyle konuştu:

"Darp edilen kardeşimizi evinde ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve konunun Sayın Valimiz ve Başsavcımız ile birlikte takipçisi olduğumuzu söyledik. Bu yaşanan olayla ilgisi olan 3 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum