Meteoroloji’den Urfa’da yoğun kar yağışı uyarısı;

Meteoroloji’den Urfa’da yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesine yönelik uyarısında vatandaşların yoğun kar yağışına karşı dikkatli olmaları ikazında bulundu....

ŞANLIURFA- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmede Güneydoğu Anadolu’da kar yağışı uyarısında bulunuldu. Şanlıurfa’da salı günü kar kalınlığının 20 cm. üzerinde olması tahmin edilirken çarşamba günü ise kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına meydana geleceğini duyuruldu.

Salı günü öğle saatlerinden itibaren başlaması değerlendirilen kar yağışına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istenirken açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların 18.01.2022 Salı günü öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Adıyaman, Şanlıurfa'nın kuzeyi, Diyarbakır çevreleri, Batman'ın kuzeyi) ile Gaziantep çevreleri ve Kilis'in kuzeyinde yoğun kar (20 cm. üzeri), bölgenin güneyinde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa'nın güneyi ve Kilis) kuvvetli yer yer yoğun kar (10-30 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneydoğu yönlerden, Çarşamba günü kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının bölgenin batısında Çarşamba öğle saatlerinde, doğusunda 20.01.2022 sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum