Uğur Tekstil çalışanları patronları hakkında suç duyurusunda bulundu;

Uğur Tekstil çalışanları patronları hakkında suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa’da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Uğur Tekstil çalışanları fabrika patronları hakkında suç duyurusunda bulundu....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'na üye olduktan sonra işten atılan Uğur Tekstil işçileri ara verdikleri eylemlerine yeniden başladı. Kent merkezinde Rabia Meydanı'nda toplanan yaklaşık 15 işçi adına basın açıklamasını Suphi Şahin okudu.

DİSK/Tekstil Sendikası'nda örgütlendikten sonra fabrika patronlarının baskı ve tehditlerle kendilerini sendikal haklardan vazgeçirmeye çalıştığı ve sonuç alamayınca fabrikanın "hileli şekilde" kapatıldığı hatırlatılan açıklamada, direnişleri sonucu 1 Kasım 2021'de fabrikanın yeniden açıldığı ve 300 işçinin tekrar işe alındığı anımsatıldı. Ancak bu kez 18 Kasım'da 97 işçinin fabrikadan zorla çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, "Bizler o güne kadar karşımızda sadece patron var sanırken, meğer üye olduğumuz sendikanın genel başkanının da patron ile iş birliği yaptığını, işçilerin iradesini, kararını hiçe sayarak işçilerden habersiz patronla görüşmeler yaptığını, patronun isteğiyle bu fabrikayı örgütleyen eski bölge temsilcisini görevden aldığını ve yine işçiden habersiz, işçiye sormadan patronla toplu sözleşme pazarlığı yaptığını öğrendik" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bir kez daha burada toplanmamızın nedeni öncelikle bütün kamuoyuna, dosta ve düşmana davamızdan, mücadelemizden ve işe geri alınma talebimizden vazgeçmediğimizi göstermektir. Kimse sessizliğimizi bir yenilgi olarak değerlendirme yanılgısına düşmesin. Özellikle son bir aydır sessiz kalmamızın ve eylemlerimize ara vermemizin sebebi, Zara markasının yaptığımız şikayetler sonucunda buraya gelip bize yapılan bu haksızlıklar, bu işçi kıyımı, bu hak ihlalleri konusunda bir denetim yapması ve mağduriyetimizin giderilerek işe geri alınmamız için tedarikçisi olan bu işyerine yönelik bir yaptırımda bulunmasıdır."


"AYLARDIR AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİK"

İşçilerin iki aydır evlerine ekmek götüremediği vurgulanan açıklamada, "Çalışırken aldığımız ücretler dışında başka hiçbir geliri olmayan biz işçiler tam iki aydır işsiziz. İki aydır bize yapılan haksızlığın son bulmasını ve işe geri alınmayı bekliyoruz. İki aydır 97 işçi resmen açlığa mahkum edilmiş durumdayız. Artık sabrımız kalmadı. Buradan Zara markasının yetkililerine sesleniyoruz, lütfen bir an önce harekete geçin. Size üretim yapan Uğur Tekstil’in tarafı olduğunuz uluslararası sözleşmelere ve işçi haklarına aykırı bir şekilde bize yaptığı bu işçi kıyımına bu haksızlığa karşı bir an önce harekete geçin" ifadelerine yer verildi.

Uğur Tekstil patronları Servan Zenderlioglu ve Hayri Uğur hakkında suç duyurusunda bulunacakları belirtilen açıklamada, "Anayasayı ve yasaları ayaklar altına alarak bizi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten attıkları yetmiyormuş gibi, isim listelerimizi diğer fabrikalara göndererek başka fabrikalarda iş bulmamıza da engel oluyorlar. Uğur Tekstil’de haklarımızı ayaklar altına alıp bizi kapı önüne koydukları yetmezmiş gibi, bizi kara listeye alarak adeta yaşam hakkımızı da gasp etmeye çalışıyorlar. Bu bir insanlık suçudur" denildi.

Açıklamanın ardından işçiler avukatlarıyla Şanlıurfa Adliyesine giderek Uğur Tekstil patronları Hayri Uğur ve Servan Zenderlioğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum