Urfa’da sağlık çalışanına yönelik şiddet kınandı;

Urfa’da sağlık çalışanına yönelik şiddet kınandı

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı....

ŞANLIURFA - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesi, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadı.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Sağlıkta şiddet; zaman, zemin ve ‘kurban’ ayrımı yapmadan ilerleyişini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu durumun maalesef mesleki bir realiteye dönüşmüş olması, sağlık çalışanlarını çok daha fazla endişelendirmekte, meslekten soğutmaktadır. Sorumluluk sahibi olanların, şiddet olaylarını bütüncül bir çerçevede ele alıp, çözüm üretme yoluna gitmemeleri ise ayrıca düşündürücüdür. Olay bazlı tepki ve yaklaşımlar, gündelik bir hassasiyet oluştursa da ne yazık ki meselenin kökten çözümüne katkı sağlamamaktadır. Bu noktada Sağlık Bakanlığını bir defa daha önleyici, caydırıcı ve engelleyici adımlar atmaya davet ediyoruz.”

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Açıklamada, dün akşam Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Acilde görev yapan Hemşire Mustafa Arslan'a yapılan saldırı kınandı. Sendika, sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Öte yandan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdulkadir Yabir, saldırıya uğrayan Mustafa Arslan’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum