Urfa'nın geleneksel ürünü koruma altında!;

Urfa'nın geleneksel ürünü koruma altında!

Unutulmaya yüz tutan 'culha' sanatı Haliliye Belediyesi'nin ev sahipliğinde yaşatılmaya devam ederken AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal da culhayı Emine Erdoğan'a hediye etti ve çulha korunmaya alındı....

ANKARA-  Haliliye Belediyesi'nin açtığı atölyede hayat bulan ve son ustası tarafından gelecek nesillere aktarılan geleneksel el sanatlarından 'culhacılık' tanınmaya, tanıtılmaya devam ediyor.

Şal, boyun bağı, fular, gömlek, namaz elbisesi, masa örtüsü, çanta gibi geniş ürün yelpazesiyle üretimi yapılan culha için bugün Ankara'da önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Türkiye Dokuma Atlası Projesi” kapsamında “Geçmişten geleceğe” temasıyla Türkiye Dokuma Atlası ilk sahne gösterimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde büyükelçiler ve eşlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal da bunu Şanlıurfa adına fırsata çevirerek Haliliye Belediyesi bünyesinde üretilen culhayı Emine Erdoğan'a hediye etti.

Ardından müjdeli bir haber geldi. Culha "Kaybolmaya Yüz Tutan Geleneksel Dokumaların Korunması ve Gelecek Kuşaklara Aktarılması" projesine eklendi.

Vekil Açanal müjdeyi şu sözlerle verdi:

"Haliliye Belediyesi Geleneksel El Sanatları Merkezi'nde üretilen ve coğrafi işaret ile tescilli çulhayı Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi'ye takdim ettik. Hanımefendinin olurlarıyla yerel zenginliğimiz Culha, 'Kaybolmaya Yüz Tutan Geleneksel Dokumaların Korunması ve Gelecek Kuşaklara Aktarılması' projesine eklendi."

Vekil Açanal'ın girişimi takdirle karşılandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum