Siverek’te kadınlara dijital medya okuryazarlık eğitimi veriliyor;

Siverek’te kadınlara dijital medya okuryazarlık eğitimi veriliyor

Siverek Belediyesi ve Harran Üniversitesi iş birliğince hazırlanan proje kapsamında atölyelerde dijital medya okuryazarlık eğitimleri veriliyor....

Siverek Belediyesi, Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Siverek Meslek Yüksekokulu’nca hazırlanan "Dijital Okuryazarlık Güvenli Ticaret-Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında kentteki kadınlara yönelik eğitimlere başlandı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın da katıldığı açılış töreninde projenin tanıtımı yapıldı.

Atölyelerde katılımcılara dijital medyanın kullanımı konusunda bilinç kazandıracak eğitim imkanı sunuluyor.

Siverek Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Doçent Doktor Selminaz Adıgüzel, dijital okuryazarlık eğitiminin e-ticaret ve e-pazarlama alanlarında devam edeceğini söyledi.

Fakülte binasında hazırlanan atölyeleri gezen Başkan Çakmak, projeyi desteklemeye devam edeceklerini belirterek kursa katılan tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Toplum ve aile hayatındaki mutluluğun bilinçli kadınlarla mümkün olduğunu dile getiren Çakmak, "Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak her alanda kendilerini eğitmelerini sağlamamız gerekiyor. Bilinçli toplum ancak bilinçli kadınlarla mümkündür ki toplumsal huzuru da ancak bu şekilde yakalayabiliriz. Biz de bu anlamda bu tür eğitimlerle kadınlarımızın kendilerini eğitmelerine katkı sağlıyoruz. Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Açılışa Çakmak ve Adıgüzel’in yanı sıra Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, Dekan Yardımcısı Ragıp Görgün, öğretim üyeleri Hasan Bardakçı, Mücahit Çitil, Abdülkadir Barut, öğretim görevlileri Mustafa Alpsülün, Hasan Celal Balıkçı, Furkan Demirtaş, Kasım Ertürk, Hüseyin Demirbağ ile Mustafa Karadağlı da katıldı.

Eğitim sonunda katılımcılara değerlendirme sınavı uygulanarak katılım sertifikası verilecek.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum