Başkan Melik: "Güzelim şehrimizi ne hale getirdiler";

Başkan Melik: "Güzelim şehrimizi ne hale getirdiler"

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Melik, kent merkezindeki çöp ve geri dönüşüm alanlarının neden olduğu olumsuzluklara dikkati çekerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı mahallesinde kentsel dönüşüm için yıkılan eski sanayi sitesi, hurdacılar ile kağıt ve plastik atık toplayanların meskeni haline geldi. Alandaki atıklar şehrin göbeğinde kötü bir manzaranın yanında pis kokulara da neden oluyor. Alanda ayrıca sık sık küçük çaplı yangınlar da çıkıyor.


BAŞKAN MELİK’TEN ÇAĞRI

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Melik, kent merkezindeki bu alanın neden olduğu olumsuzluklara dikkati çekerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti.

Başkan Melik, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda alanın fotoğraflarını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Güzelim şehrimizi ne hale getirdiler? Urfa’mız çöp ve geri dönüşüm alanlarıyla dolup taşıyor. Çöpler, geri dönüşümler karasinek oluşumunu arttırıyor ve hastalıklara davetiye çıkarıyor. Tabii ki geri dönüşüm çöpleri toplanacak. Gördüğünüz fotoğraflar Urfa Valiliğine 200, Urfa Büyükşehir Belediyesine 800 metre. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyorum."

Paylaşımının ardından gelen yorumlara yanıt da veren Melik, "Aç ve geri dönüşüm toplayan insanlara, emeğe saygımız sonsuz, onlara bir şey demiyoruz. Bilakis bu işi yapan insanlar için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm toplama merkezleri oluşturulmalı şehrin merkezinde bu tür yerler olmamalı" ifadesini kullandı.


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum