Şehitler için Şanlıurfa’da tören düzenlendi!;

Şehitler için Şanlıurfa’da tören düzenlendi!

Barış Pınarı bölgesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Murat Alyakut, Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç için Şanlıurfa’da tören düzenlendi....

Barış Pınarı bölgesinde terör saldırısında şehit düşen Teğmen Murat Alyakut, Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç için bugün GAP Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan şehitlerin naaşları GAP Havalimanı’na getirildi.

Havalimanındaki törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Malatya 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Zemzem Gülender Açanal, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kuruluşları müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşuyla başlanılan törende şehitlerin öz geçmişi okundu. Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi.

Piyade Teğmen Murat Alyakut’un eşi Gülsüm öğretmen, eşinin tabutuna sarılarak fotoğrafı öptü.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, askerler tarafından omuzlanarak uçağa konuldu.

Şehit Er Enes Koç’un naaşı İstanbul’a, Er Ertuğrul Ulupınar’ın naaşı Mersin’e ve Teğmen Murat Alyakut’un naaşı Kahramanmaraş'a uğurlandı.


BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum