Coşkun, İnan’ı andı;

Coşkun, İnan’ı andı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun,  Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın vefatının 22. yıl dönümünde andı....

ŞANLIURFA- Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, ölümünün 22. yılında rahmetle andı.

Coşkun, “Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, ülkesinin ve milletinin geleceğini dert edinmiş, aktüel hercümercin içinde kaybolmadan, istikametten asla şaşmadan idealine ulaşmak için çabalamış örnek bir aydın, erdemli bir insan, onurlu bir dava adamıdır. Edebiyat dünyamızın ‘Yedi Güzel Adam’ından biri ve Kudüs Şairi olarak da anılan Akif İnan, memleketine, kültürüne adanmış milletin bir değeridir.

Eğitim-Bir-Sen, sadece Türkiye’de emek ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olmakla kalmamış; tüm dünyada emek örgütleriyle ilişkiler kurmuş, küresel sorunlara evrensel çözümler önermiş, emeğin değerini ülke sınırlarını da aşan bir bilinçle savunmuştur.

Eğitim-Bir-Sen, dünyanın neresinde olursa olsun, hep mazlumdan yana olmuş, zalimin kim olduğuna bakmadan zulmünü haykırmış, nerede bir mağdur varsa kim olduğuna bakmaksızın yanında yer almış, ülkede ve dünya genelinde her iyilik hareketinin içinde olmaya özen göstermiş, iyiliksever insanların iş gören eli olmuştur. Eğitim-Bir-Sen, kurucu genel başkanının kültürel mirasına sahip çıkmış; kültür, sanat, edebiyat alanlarında faaliyetlerde bulunarak sendikacılığını farklı kulvarlara taşımıştır.

Her zaman milletten yana olmuş, üyesinin ve ülkesinin derdiyle dertlenen bir şuurla vesayete karşı durmuş, darbeler ve darbeciler karşısında onurlu duruşunu korumuş; yılmamış, kapatılma davalarına karşın barikatları yıkarak, engelleri aşarak bu destansı hak ve özgürlük mücadelesinin kahramanı olmuştur.

Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı bir defa daha rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadesini kullandı.


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum