ŞUTSO’da TÜBİTAK projesi tanıtıldı;

ŞUTSO’da TÜBİTAK projesi tanıtıldı

ŞUTSO’da “TRC2 Bölgesi’nde Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin Covid-19 Sürecine Uyum Kabiliyetlerinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektifinden Rekabet Koşullarının İyileştirilmesi” konulu TÜBİTAK projesi tanıtımı gerçekleşti....

ŞANLIURFA- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) çerçevesinde desteklenen, Sosyal Bilimler Araştırma Grubu (TÜBİTAK 1001 SOBAG) kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Harran Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen, TÜBİTAK projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Baydar ve Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. İbrahim Berkan Aydilek katıldı.

Proje çalışmasında, pandemi sürecinin TRC2 Bölgesi KOBİ’lerini sahip oldukları mevcut kırılgan ve birikime dayalı süreklilik göstermeyen sermaye yapıları öncelikli olmak üzere; bulundukları sektör, sürdürülebilirliği yetersiz kurumsal yapıları ve kalite ve Ar-Ge konusundaki yetersiz yapılanmaları ile büyük ölçüde etkilediği belirlenmiş ve Sanayi 4.0 kavramı dahilinde yer alan karar, işlemlerde dijitalleşme, sistemsel yaklaşımlar ve e-ticarete olan uygulamadaki uzaklığın KOBİ’lerin pandemi sürecine uyum kabiliyetini azalttığı kaydedildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Peltek, yoğun emeklerinden dolayı projenin yürütücüsü Prof. Dr. Esra Siverekli’nin şahsında tüm proje ekibine teşekkür etti.

Başkan Peltek değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“TRC2 Bölgesinde Faaliyet Gösteren KOBİ'lerin COVİD-19 Sürecine Uyum Kabiliyetlerinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektifinden Rekabet Koşullarının İyileştirilmesi Analizi çalışmamız, ilimizde ve Diyarbakır’da bulunan KOBİ’lerin mevcut durumlarına yönelik hazırlanmıştır. Umuyoruz ki bu çalışmamız, bölgedeki KOBİ'lerin rekabet gücü koşullarının yeniden tesisine yönelik temel oluşturacaktır”.


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum