Urfa’dakiler iptal edilirken, Mardin’e ek seferler;

Urfa’dakiler iptal edilirken, Mardin’e ek seferler

Şanlıurfa sürekli yetersiz uçak seferleriyle gündeme gelirken, kentin yarısından daha az nüfusa sahip komşu Mardin’e Antalya ve İzmir’den yeni seferlere başlanıyor....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da vatandaşlar kente yeteri kadar uçak seferleri düzenlenmediğinden şikayetçi oluyor. Son olarak Pegasus firması aralık sonunda Şanlıurfa-İzmir arasındaki direkt uçak seferlerini belirsiz bir tarihe kadar durdurdu. Urfa’ya şu anda sadece İstanbul ve Ankara’dan direkt seferler düzenleniyor.

Urfa’nın yarısından bile daha az nüfusa komşu Mardin’e ise İstanbul ve Ankara haricinde de başka kentlerden yeni seferler düzenlenecek.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2022 kış sezonunda iç hat uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Havayolu, bu kış hem Antalya hem de İzmir’den Mardin uçuşlarına başlayacağını duyurdu.

Hava yolu şirketi, Mardin’e 14 Ocak itibarıyla Antalya’dan haftada iki kez, cuma ve pazar günleri, 15 Ocak itibarıyla da İzmir’den haftada üç kez, pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri uçuş düzenleyecek.

Hava yolu şirketlerinin Şanlıurfa’ya yönelik uçak seferlerini durdurması kentteki halkın tepkisine neden oluyor. Urfalı vatandaşlar İstanbul ve Ankara dışında başka illere uçuşlar gerçekleştirmek için aktarmalı uçaklarla perişan olduklarını dile getiriyor. Gaziantep ve Diyarbakır’dan uçuşlarını gerçekleştirmek zorunda kalmaktan dert yanan halk uçak seferleri meselesinin kalıcı olarak çözülmesini bekliyor.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA ANLATILDI

Urfa’nın ulaşım alanındaki sıkıntıları son olarak AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekilleri tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na iletilmişti.

AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve MKYK üyesi Kasım Gülpınar, bir araya geldikleri Bakan Karaismailoğlu’na kentteki ulaşım sorunlarına ilişkin taleplerini aktarmıştı. Fakıbaba ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Karaismailoğlu ile Şanlıurfa-İzmir, Şanlıurfa-Antalya uçak seferlerinin de aralarında bulunduğu kentin ulaşım sorunlarını ilettiklerini kaydetmişti.


BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum