Bakan Özer, Urfa’ya yatırım müjdeleri verdi;

Bakan Özer, Urfa’ya yatırım müjdeleri verdi

Milli Eğitim Bakanı Özer, Şanlıurfa ziyareti kapsamında valilikte İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Özer, Şanlıurfa'da yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu....

ŞANLIURFA - Milli Eğitim Bakanı olarak Şanlıurfa’ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Mahmut Özer, Şanlıurfa Valiliğinde İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’un yanı sıra diğer ilgili yetkililer katıldı.

Bakan Özer’in toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Kurt’a Urfa’nın eğitimle ilgili taleplerini sorduğu öğrenilirken, Kurt’un bu soruya hazırlıksız olduğu ileri sürüldü.

Bakan Özer, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada yaptı. Şanlıurfa’nın eğitim kalitesini artırma anlamında neler yapabileceklerini değerlendirdiklerini kaydeden Bakan Özer, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’nın eğitim öğretimle ilgili ciddi ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.


URFA’YA 73 YENİ OKUL

Şanlıurfa’nın hangi ilçesine kaç anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise yapacaklarını aktaran Özer, şunları söyledi:

“Şanlıurfa’da sırasıyla Akçakale ilçemize 3 anaokulu, 1 ilkokul, 2 ortaokul yapacağız. Eyyübiye ilçemize 12 anaokulu, 6 ilkokul, 6 lise yapacağız. Haliliye ilçemize 10 anaokulu, 5 ilkokul, 5 ortaokul yapacağız. Harran ilçemize bir anaokulu, bir ortaokul yapacağız. Karaköprü ilçemize 5 anaokulu, 2 ilkokul, 3 de ortaokul yapacağız. Siverek ilçemize 3 anaokulu, 1 lise yapacağız. Suruç’a 2 anaokulu, 2 ortaokul yapacağız. Viranşehir ilçemize 3 anaokulu yapacağız. Dolayısıyla Şanlıurfa’ya 2022 yılı içerisinde mevcut yatırımlara ilave olarak 14 yeni ilkokul, 19 yeni ortaokul, 1 lise ve 39 anaokulu olmak üzere toplam 73 yeni eğitim birimini Şanlıurfa’ya kazandırmış olacağız.”


1 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM

Şanlıurfa’nın 2021 yılı içerisinde almış olduğu bakım, onarım, yıkım, yapımla ilgili yaklaşık 200 milyon TL’lik ödenek göz önünde bulundurulduğunda Şanlıurfa’ya bugün itibarıyla 1 milyar TL’nin üzerinde yeni yatırım kazandırdıklarını ifade eden Bakan Özer, “Şanlıurfa’nın bundan çok daha fazlasına ihtiyacı var” dedi.  


YENİ BİLİM SANAT VE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

Bakan Özer, Şanlıurfa’nın diğer ihtiyaçlarını gidermek için bakanlığın tüm imkanlarını Şanlıurfa’ya seferber edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel yetenekli öğrenciler için aktif olarak kullandığı bilim sanat merkezleri var. Buralarda özel yetenekli öğrenciler akşamları veya hafta sonları eğitim alıyorlar. Şu anda Şanlıurfa’da 5 bilim sanat merkezi var. Üç tane daha bilim sanat merkezi kurma kararı aldık. Eyyübiye, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerimize birer bilim sanat merkezi daha kuracağız. Bunları bu ay içerisinde tamamlayacağız. Böylelikle Şanlıurfa’nın bilim sanat merkezi sayısı 8’e çıkmış olacak.”

Özer, Şanlıurfa’da 5 olan rehberlik araştırma merkezlerinin sayısını Akçakale ve Karaköprü ilçelerinde açılacak yeni merkezlerle 7’e çıkaracaklarını kaydetti.

Bakan Özer, “Sonuç olarak Şanlıurfa için, eğitim öğretim ve yatırımlar için çok bereketli bir gün oldu. 73 yeni eğitim birimi, 3 yeni bilim sanat merkezi ve 2 yeni rehberlik araştırma merkeziyle inşallah Şanlıurfa’nın öğretmen başına düşen öğrenci sayısı… eğitime erimişin kolaylaşması bağlamında yeni bir dönem başlamış olacak” diye konuştu.  

Özer, mevcut okulların niteliğinin artırılmasından arsa bulunmasına kadar eğitim kalitesinin iyileştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sinan ÖZDEMİR / BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum