Urfa'daki hastane bölgenin sağlık üssü oldu;

Urfa'daki hastane bölgenin sağlık üssü oldu

Şanlıurfa’da 716 yatak kapasiteli Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2021 yılında 2 milyon 895 bin hastaya şifa kaynağı oldu....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2021  yılında yaklaşık 3 milyon hasta başvuru yaptı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2004 yılında yeni binasında hizmet vermeye başladı. Alanında uzman yüzlerce hekim ve binden fazla sağlık personelinin görev yaptığı hastane, 43 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor.

Toplam 716 yatak kapasitesine sahip hastanede 200’den fazla hasta odası bulunuyor. Teknik alt yapı bakımından güçlendirilen hastanenin ameliyathanesinde 9 ameliyat odası, pre-ops, post-op odası bulunuyor.

Hastanede 24 saat hizmet veren kan merkezi, çok sayıda cihaza sahip diyaliz ünitesi, tam donanımlı yaklaşık 60 yatak kapasiteli 4 yoğun bakım ünitesi yer alıyor.

Anketlerde yüksek hasta memnuniyeti oranıyla kentteki sağlık hizmeti anlayışının en üst seviyeye taşınması hedeflenen hastanede hastalar konforlu bir şekilde ağırlanıyor.

Geride kalan 2021 yılında hastaneye toplamda 2 milyon 895 bin hasta şifa bulmak için müracaat etti. Toplamda 37 bin 199 ameliyat yapılan hastanede 45 bin 460 hasta yatarak tedavi gördü. Yine geçen sürede Acil Servis’te 973 bin 775 hastaya bakıldı.

Aynı dönemde 5 bin 117 hastaya anjiyo işlemi uygulanırken, 14 bin 874 hastaya da evlerinde sağlık hizmeti verildi.

"Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi"ne sahip sağlık merkezi, bu yönüyle yurt dışından gelen hastalara da hizmet veriyor.


ŞANLIURFA SAĞLIĞINDA BÜYÜK BAŞARI!

Yıllarca çevre illere hasta sevk eden ve tedavi imkanı kısıtlı olan Şanlıurfa, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni yatırımlar sayesinde artık sevk eden değil sevk alan hastane konumuna geldi.  Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı cerrahi ameliyatlar ile çevre illere sevk bitme noktasına geldi. Bu sayede Şanlıurfa halkının büyük beğenisini toplayan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi insana verdiği değer ve başarılı ekibiyle adeta milyonlarca hastaya ev sahipliği yaptı.



PANDEMİDE TALEP EDİLEN HASTANE OLDU

Tüm dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 Pandemisinde, sağlık hizmetlerinde hiçbir aksaklığın oluşmasına fırsat vermeyen Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesinde açtığı Pandemi Acil Servisiyle 2021 yılında toplam 210 bin 523 hastanın tetkik ve tedavisini yaparak büyük bir hizmete imza attı. Aşılama çalışmalarının da başlamasıyla birlikte, Aşılama biriminde toplam 277 bin 832 doz aşı uygulaması yapılırken, bunun 243 bin 514 dozunu Biontech, 34 bin 318 dozunu ise Sinovac oluşturdu.

Rakamların, Şanlıurfa’nın kaliteli sağlık hizmeti alma konusundaki beklentisini yansıttığını ifade eden Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr. Üyesi Bedri Caner Kaya, "Sağlık sektöründe hizmet veriyorsanız teknolojiniz ne kadar iyiyse insan kaynağınız da o kadar iyi olmak durumunda. Sadece doktorlar özelinde değil hemşire ve teknikerlerden, idari kadroya, teknik personelden, satın almaya, kurumsal iletişim koordinatörlüğünden, Hasta karşılama ekibine kadar, Hepsindeki insan kaynağını, işinde yetkin olan kişiler arasından seçerseniz başarı kaçınılmaz olur. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarısı insan kaynağıdır” ifadesini kullandı.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum