Urfa’da önemli bir ihtiyacı karşılıyorlar;

Urfa’da önemli bir ihtiyacı karşılıyorlar

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümü 4 öğretim üyesi ve 14 araştırma görevlisi ile birlikte Şanlıurfa’da çalışmalarına devam ediyor....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümü, sadece Şanlıurfa’ya değil, bölgeye de hizmet vererek bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Baki Volkan Çetin, yaptığı açıklamada, ortopedi ve travmatoloji bölümünü ilgilendiren hastalıkların büyük çoğunluğunun tedavi ve takibini yaptıklarını dile getirdi.

Çetin, şunları söyledi:

“Son yıllarda hastalıkların farklılaşması ve hasta sayısının da artmasıyla branşlaşmaya önem vermekteyiz. Travma cerrahisi yanında spor yaralanmaları, diz, bel kalça kireçlenmesi, tümör cerrahisi ve çocuk ortopedisi alanlarında yoğun olarak çalışmaktayız.”

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde çocuk ortopedisiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında da önemli bilgiler veren Çetin, şunları ifade etti:

“Çocuk ortopedisi, bölgemizdeki yüksek doğum oranı ve çocuk nüfusu nedeniyle ortopedi içinde ayrı bir öneme sahiptir. Özellikle çarpık ayak (pes ekinovarus), kalça çıkığı (gelişimsel kalça displazisi), serebral palsi ve deformiteli çocukların bulunduğu hasta grubunun takip ve tedavileri, konuyla özel olarak ilgilenen öğretim üyelerimiz tarafından yapılmaktadır.”

Alanında uzman öğretim üyesi kadro, tecrübeli asistan ve personellerle Şanlıurfa halkının çevre illere gitmesine gerek kalmayacak şekilde önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını vurgulayan Çetin, “Hastalarımızdan beklentimiz, aynı il içerisindeki bu imkanı değerlendirmeleri, hastalarını erkenden bizlere getirmeleri ve özellikle çocuk hastalarda önemi yüksek olan takiplerini aksatmamalarıdır. Erken dönemde gelen çocuklarda daha yüksek başarı elde ederek sakatlık riskini azaltma imkanımız olmaktadır. Bu nedenle ailelerin kliniğimize erken başvurmaları tedavinin başarısı açısından çok büyük önem arz etmektedir” ifadesini kulandı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde yapılan çalışmalardan dolayı tüm ekibe teşekkür etti.

BİHA





Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum