Bütünleme sınavı talebine çorbalı gönderme;

Bütünleme sınavı talebine çorbalı gönderme

Harran Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, üniversite senatosunun aldığı karar gereği bütünleme sınavlarının kaldırılmasını protesto etti....

ŞANLIURFA – Harran Üniversitesi (HRÜ) öğrencileri bütünleme sınavlarının kaldırılmasına tepkilerini dile getirmek için bugün eylem yaptı.

Üniversitenin Osmanbey Kampüsü’ndeki merkez kafeteryada toplanan bir grup öğrenci üniversite senatosunun aldığı karar gereği bütünleme sınavlarının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Öğrenciler sorunlarının çözümü için seçtikleri temsilciler, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’le görüşmek istedi. Ancak öğrenciler, rektörlükte muhatap bulamadıkları için sosyal medya üzerinden örgütlenip “hrübütistiyor” hashtag’i ile Rektör Çelik’e çağrıda bulundu.

Öğrenciler söz konusu taleplerinin yerine getirilmediği takdirde geniş çaplı eylem düzenleyip rektörlüğe yürüyeceklerini bildirdi.

Öğrenciler yaz okulunun da öğretmenlerin keyfi kararlarına göre yapıldığını iddia ederek, öğretimin bütünleme sınavları ile kolaylaştırılması istiyor. Özellikle ülkenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da mevsim koşullarından dolayı okula gitmenin güçlüğüne dikkat çekiliyor. Bir ders için okulda bir dönem uzatmak zorunda kalacak öğrenciler hem maddi hem manevi zorluk yaşayacaklarını belirterek bütünleme sınavı taleplerinde ısrar ediyor.

REKTÖR ÇELİK’TEN ÇORBA İKRAMI

Türkiye’deki üniversiteler arasında bilimsel çalışmalarda en son sıralarda yer alan HRÜ’de öğrencilerin yaşadığı bütünleme sorununa karşılık Rektör Mehmet Sabri Çelik, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Çelik, sınav haftası süresince öğrencilere çorba ikramında bulunacağını belirttiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Öğrencilerim, Pazartesi başlayacak yarıyıl sonu sınavlarınız için kolaylıklar diliyorum. Sınavlar süresince hafta içi akşamları kütüphanemizde sizlere çorba ikramımız olacaktır. Bu Pazartesi ilk çorba servisini size ben yapacağım. 17:30'da görüşmek üzere başarılar dilerim.”

Rektör Çelik’in paylaşımını gören öğrencilerin yanıtları da güldürdü. Öğrenciler, “Hocam çorbadan daha önemli ve ciddi bir konumuz var. Kampüsteki köpekler çok saldırgan olmuş can güvenliğimiz yok.”, ”Bütünlemeleri geri getirin çorba ve Urfa kebap benden”, ”Belediyenin ücretsiz çorbasını dağıtıyorsunuz”, “Başka illerde rektörler burs verirken siz çorba veriyorsunuz” şeklinde yanıt verdiği görüldü.


İbrahim Halil ASLAN - BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum