HÜDA PAR'lı Özaslan’dan hayvan pazarı için Büyükşehir’e çağrı;

HÜDA PAR'lı Özaslan’dan hayvan pazarı için Büyükşehir’e çağrı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'da hayvan besicilerinin kendilerini tahsis edilen yer konusunda sorunlar yaşadığını belirterek, "Şanlıurfa'da tarım ve hayvancılık bitirilmek mi isteniyor?"  diye sordu....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde hayvancılıkla uğraşan besiciler, yaklaşık 4 yıl önce küçükbaş hayvancılık besi tarımsal kalkınma kooperatifini kurdu.

Yer tahsisi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile görüşen kooperatif üyeleri, canlı hayvan pazarının hemen yanı başında 370 dönümlük bir arazinin kendilerine tahsis edilmesi noktasında görüşmeler yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ile yer tahsisi konusunda protokol imzaladıklarını savunan besiciler, aradan yıllar geçmesine rağmen kendilerine tahsis edilen arazinin başkalarına verileceğini iddia etti.

Canlı hayvan pazarının yanında yapılan et kombina tesisinin alt yapı sorunundan dolayı tesisin pis sularının çevreyi kirlettiğini belirten besiciler, tüm şikayet ve başvurularına rağmen sonuç elde edemediklerini savundu.

Et kombina tesisinin hemen ilerisinde çöp toplama merkezinin bulunduğunu belirten besiciler, çöp kokusundan dolayı mağdur olduklarını ifade etti.

Gaziantep Belediyesinin besicilere 3 ile 5 dönüm arasında yer tahsis ettiğini belirten besiciler, aynı tavrı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden beklediklerini vurguladı.

Şanlıurfa'da hayvan besicileri için tahsis edilen arazinin başkalarına verileceğini ileri süren besiciler,  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ile görüşerek destek istedi.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak ve partililerle birlikte hayvan besicilerini ziyaret eden Özaslan, hayvan besicilerinin talepleri ile ilgili yetkililere seslendi.

Ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi ile görüşen Özaslan, daha sonra sorunları yerinde inceledi.

ÖZASLAN : "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR"

Hayvancılık ile uğraşan esnafın büyük problemleri olduğunu belirten Özaslan, "Bugün canlı hayvan borsasına geldik. Esnaf kardeşlerimizin büyük bir problemi var. Bunun için bizleri buraya davet ettiler. Dediler ki 'Bize çok büyük bir haksızlık yapılıyor. Biz burada üretim yapıyoruz ve bir üretim üssü kurmak istiyoruz. Maalesef Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görevi yapmıyor. Çok çelişkili cevaplar veriyor.' Bu sorunu ortadan kaldırmak ve içerisine düşmüş oldukları durumdan çıkabilmek için bizden yardım istediler. Biz de HÜDA PAR olarak onlara dedik ki 'Size söz veriyoruz. Her zaman yanınızda olacağız.' Bugün bu yüzden buraya geldik. Buradaki esnaf kardeşlerimizi ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Burada çok ciddi bir problem var" şeklinde konuştu.


ÖZASLAN: "HAYVANCILIĞI BİTİRMEK İSTİYORLARSA YAPTIKLARI ŞEY DOĞRUDUR"

Hayvan besicilerinin sorunları ile ilgili Büyükşehir Belediyesine seslenen Özaslan, "Şanlıurfa denilince akla 2 şey gelir: Tarım ve hayvancılık. Şanlıurfa, tarım ve hayvancılığın üretim merkezidir. Burada eğer hayvancılığın önünü kesmek ve üretimi durdurmak istiyorsanız Şanlıurfa Belediyesinin şu anki davranışı doğru olarak yorumlanabilir. 'Hayvancılığı bitirmek istiyorum' diyorlarsa yaptıkları şey doğrudur. Büyükşehir Belediyesi buraya canlı hayvan borsası kurdu. Hemen yan tarafında et kombinası, saman pazarı, hayvan borsası var. Yine yanında 450 adet ahırda kendi parasıyla arsa alarak hayvancılık yapan esnaflarımız var" diye konuştu.

ÖZASLAN: “BU İNSANLAR NEREDE HAYVANCILIK YAPACAKLAR?"

Özaslan, bölgede yapılan yatırımların şu anki ortalama maliyetinin 250 milyon ile 300 milyon lira arasında olduğu bilgisini verdi. Özaslan, "300 milyona yakın bir yatırımı eğer çöpe atmak istiyorsanız o zaman doğru bir hamle yapmış olursunuz. Gelin hepsini sökün atın. Hayvan borsasını ve hayvan pazarını buradan kaldırın. Kaldırdıktan sonra da bu arsayı kime vereceksiniz ya da niçin kullanacaksanız çıkın açıklayın. En azından buradaki esnaf da rahat eder; fakat buradaki esnafı çıkardığınızda bütün maliyetin parasını vermek zorundasınız. Belediyenin en az bugün 300 milyon lira parası varsa gelsin esnafa dağıtsın” diye konuştu.


ÖZASLAN: “ÇÖP MERKEZİNİN BİTİŞİĞİNDE ET KOMBİNASİ VAR"

Çöp merkezinin yanında et kombine tesisinin kurulmasını çelişki olarak yorumlayan Özaslan, "Et kombinası ile çöp merkezi nasıl bir arada bulunur. Ben gerçekten bu duruma şaşırıyorum. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu etleri biz yiyoruz. Sizin aklınız mantığınız bunu alıyor mu? Bu duruma nasıl izin verirseniz? Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekir” ifadesini kullandı.

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Şanlıurfa'nın 14 milletvekiline sesleniyorum” diyen Özaslan, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Eyyübiye'nin çöp merkezinden çok ciddi kokular geliyor, insanlar bu kokudan çok rahatsız oluyor. Buradaki 371 dönümlük araziden de çok kötü kokular gelmeye başladı. Eğer bu 371 dönümlük arazi yarın imar alanına dönüşürse birilerine peşkeş çekilirse bunun sorumlusu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve iktidar milletvekilleridir. Herkes bu suça ortaktır. Buradan yetkilileri uyarıyorum. Şanlıurfa'da hayvancılığı bitirmek mi istiyorsunuz?"

BULUKTİMUR: “BİZİ OYALIYORLAR”

Besi kooperatifi üyesi Hasan Buluktimur, belediyenin daha önce tahsis ettiği yeri besicelere dağıtmasını istedi. Yıllar önce kooperatifin kurulduğunu belirten Buluktimur, şunları söyledi:

“Yıllar önce Büyükşehir Belediyesinden, besi kooperatifi için yer talebinde bulunduk. Belediye Başkanı ile görüşerek protokoller imzalandı. Şu an durduğumuz yer bize tahsis edildi. Buranın başkalarına verileceği, hibe edileceği söyleniyor. Buraya 22 milyon TL'lik bir hizmet yapıldı. Yanında 15 milyon TL'ye et kombinası ve bina yapıldı. Esnaflarımız 300 metrekarelik alana 2 katlı 450 adet ahır yaptı. Besicilik yapmak için 300 metrekare alan yetmiyor. Büyükşehir Belediyesinden talebimiz; Burada Büyükşehir Belediyesine ait araziyi esnafımıza dağıtsınlar. Eyyübiye ilçesinin yüzde 70'i hayvancılık yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandı, projemizi sunduk. Büyükşehir Belediyesi 'izin verilmedi' diyerek bizi oyalıyor" ifadelerini kullandı.


"BURADA RANTTAN BAŞKA BİR ŞEY DÖNMÜYOR "

Bir diğer besi kooperatifi üyesi Nusret Çevik, esnafın yaşanan gelişmelerin ardından hayvancılığa devam edemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"12 sene önce bizi buraya getirdiler. Adam başı 300 metrekare yer bize vermişler. Hayvan besleyen kişi için 300 metrekare samanlığına yetmez. Gazinatep'te ise besicilere 3 dönümden 5 dönüme kadar yer tahsis etmişler. Açık ve kapalı yerleri, herşeyi var. Bu haliyle hayvanlara burada bakılmaz. Bu esnaf bu işi yapamaz. Çöp merkezi bize 300 metre uzaklıktadır. Et kombina tesisi buradadır. Etrafımızı kuşatmışlar ve bizi kıskaca almışlar. Burayı elimizden alacaklar. Belediye Başkanı'na sesleniyorum! 'Burada ranttan başka bir şey dönmüyor.' Esnaf bu haliyle hayvancılığa devam edemez."  şeklinde konuştu.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum