Tüketicilere fahiş fiyat çağrısı: “Sessiz kalmayın”;

Tüketicilere fahiş fiyat çağrısı: “Sessiz kalmayın”

TÜDER Şanlıurfa İl Temsilcisi Avukat Ceylan Pala Karadağ, “Fiyatları indirmeyen satıcılardan alışveriş yapmıyoruz!” diyerek fahiş fiyatlara karşı tüketicileri uyardı....

ŞANLIURFA – Döviz kurundaki artış sonrası fırlayan fiyatlar, kur düşünce bir türlü aşağı inmedi. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Şanlıurfa Temsilcisi Avukat Uzman Arabulucu Ceylan Pala Karadağ da söz konusu zamlarla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.

Ajans Urfa’ya konuşan TÜDER Şanlıurfa İl Temsilcisi Karadağ, fiyat indirimine gitmeyen satıcılara karşı halkı duyarlı olmaya çağırdı. Karadağ, “Bizler tüketicilerimize Tüketiciler Derneği olarak birlik içinde hareket etmek adına fiyatlarında indirime gitmeyen satıcılardan alışveriş yapmamayı, fiyatlar düşürülünceye kadar alışverişlerini sınırlandırmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

 “CAYMA HAKKI OLMALI”

Karadağ, tüketicinin cayma hakkının olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak bütün satıcılar fiyatlara zam yaptı, hepsi fiyatlarını yükseltti ancak dolar kurundaki düşüşün ardından bunların hepsi cebe yansımadı. Market fiyatlarını özellikle etkilemedi, temel ihtiyaç maddelerini, gıdadan tuvalet kağıdına kadar bunların etkilenmediğini görüyoruz. Bu konuda bazı idari kurumların denetimlerini başlattığını görüyorum. Bunlar olumlu hareketler, umut verici hareketler ama yetmediğini düşünüyorum.”

Kararnamelerle biraz daha ileri talimatların olmasını beklediklerini ifade eden Karadağ, “Çünkü bu durum vatandaşın cebine yansıyor. Vatandaşların normalde internetten aldığı bir üründe 14 gün içinde cayma hakkı varsa ürünü iadede edebilir o ürünün fiyat farkını da alabilir, satıcıdan da isteyebilir, biz marketlerde de bunu düşünüyoruz tüketici hakları savunucusu olarak” diye konuştu.

“Kanunlar açık, tüketicinin lehine yorum yapmak gerekiyor” diyen Karadağ, tüketicinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum