Çarşı esnafı Urfalı vekile dert yandı;

Çarşı esnafı Urfalı vekile dert yandı

Kocaeli HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, memleketi Şanlıurfa'ya gelerek esnafı tek tek ziyaret etti. Esnaf satış yapamadıklarını belirterek ekonomide yaşanan son gelişmelerden dert yandı....

ŞANLIURFA- Şanlıurfalı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu haftasonu mesaisinde Şanlıurfalı esnaflarla buluştu.

İş yerlerini tek tek ziyaret eden Vekil Gergerlioğlu esnafa nasıl olduklarını ve iş durumlarını sordu. Esnaf Vekil Gergerlioğlu'na adeta dert yanarak fiyatların yükseldiğini, satışların olmadığını söyledi. Esnaflardan biri "Şaşırdık kaldık. Piyasa bir otursa. Önümüzü görebilsek. Birinci önceliğimiz ekonomiye bir çare bulun başka bir şey istemiyoruz. Esnaf mal satamıyor alamıyor. Fakir fukara satın alamıyor. Esnaf yerli malını da satamıyor pahalılıktan.10 TL’ye sattığımı 12TL’ye aldım, müşteri dolar düştü fiyatı düşür diyor, pahalı aldığımı ucuz satamıyorum" ifadelerini kullandı. 

Emekli olan ancak geçim derdin nedeniyle şoförlük yapmak zorunda olduğunu anlatan bir vatandaş ile traş olmaya dahi gidemediğini söyleyerek "Traş olmaya gideceğim paramız yok, konuşturmayın bizi! Dişlerimi yaptıracağım 18 Bin TL para istiyor, ağzımı açmaya utanıyorum. 18 bin TL 1 sene önceydi, şimdi 28 bin TL olmuştur. Emekli ölsün, sürünsün" dedi. Konuşmasının devamında turistik gezilerin de hayal olduğunu ifade eden vatandaş "Arabayı satıp servis aldım, onunla şoförlük yapıyorum. 3 çocuk var, ben, karım 5 kişiyiz. 5 bile yetmiyor ama geçinmeye çalışıyoruz. Avrupa’da emekli olan dünya turuna çıkıyor, biz Urfa’dan Akabe’ye çıkamıyoruz" diye konuştu.

Esnaftan biri de seçim dışında siyasilerin kendilerine kulak vermediğinden dert yakınarak "Seçim zamanı hariç dertlerimizi dinlemeyen yok. Genel olarak herkes. Kiralar uçuk, mallar uçuk. Vergiler yüksek. Piyasa çok berbat" dedi. 

Vekil Gergerlioğlu esnaf ve vatandaştan partisine destek isteyerek bölgeden ayrıldı.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum