Şanlıurfalı alimin ismi Afganistan'da açılan su kuyusuna verildi;

Şanlıurfalı alimin ismi Afganistan'da açılan su kuyusuna verildi

Şanlıurfa'da önemli değerlerinden biri olan merhum Abdülaziz Kutluay'ın ismi Afganistan'da açtırılan su kuyusuna verildi....

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, geçen yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Şanlıurfa’nın önemli alimlerinden merhum Abdülaziz Kutluay’ın isim Afganistan'da açılan su kuyusuna verildi.

Şanlıurfa'da kurduğu Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ile binlerce kişinin ihtiyaçlarını karşılayan merhum Kutluay'ın ismi artık Afganistan'da yaşatılacak.


HOCAMIZIN ANISINA AFGANİSTAN’DA SU KUYUSU AÇTIK”

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Attila yaptğı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene koronadan hayatını kaybeden Urfa’mızın önemli değeri olan değerli büyüğümüz Abdülaziz Kutluay hocamızın anısına şu anda ümmet coğrafyasının en önemli bölgesi olan Afganistan’da su kuyusu açtık. Ailenin haberi yok. Bugün onları davet ederek sürpriz yaptık. Ailesi görüntüleri, görünce çok duygulandı. Biz Aziz hocaya bir vefa olarak yaptık çünkü Urfa’ya çok emek veren yetimlere, fakirlere, mazlumlara yardımcı olan bir alim idi. Sohbetleriyle ilmi çalışmalarıyla da tanılıyordu kendisi. Bizde Şanlıurfa İHH olarak hocamız için Afganistan’daki su kuyusuna ismini verdik.  İnşallah diğer STK’larda medrese, kütüphane gibi benzer yapılara isminin verilmesini talep ediyoruz. Aziz hocamızı rahmetle, minnetle yad ediyoruz.”

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum