ŞURO yeni başkanı belli oldu!;

ŞURO yeni başkanı belli oldu!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası yeni başkanını seçmek için sandığa gitti ve yeni başkan Merve Ofluoğlu oldu....

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası (ŞURO) 4. Olağan Genel Kurulu’nda yeni oda başkanı seçmek için bugün sandığa gitti. Özel bir otelde yapılan genel kurulda oy verme işlemi saat 13.00’te başladı ve oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar sürdü. 

SEÇİMDE 2 İSİM YARIŞTI

Yaklaşık 165 delegesi olan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın yeni başkanlığı için Merve Ofluoğlu ve Müslüm Akkay yarıştı. Daha önce adaylığını duyuran Ayşe Açanal yarıştan çekildiğini duyurdu.

Başkanlık için yarışan Müslüm Akkay, “Kim seçilirse seçilsin kazanan ŞURO olacaktır. Ben kaybetsem de kazansam da arkadaşlarımızı kucaklayarak bir aile gibi ŞURO’yu yöneteceğiz” dedi.

Diğer aday Merve Ofluoğlu ise şunları söyledi:

“Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası 15 ilin delegesine sahip, o yüzden burada Diyarbakır’dan Mardin’den Van’dan arkadaşlarımız var. İnşallah seçim sürecinde kazanırsam bölgemiz için hizmet etmeye devam edeceğiz.”

BAŞKAN VE YÖNETİMDE YER ALAN İSİMLER

Seçime Şanlıurfa’ya bağlı Doğu ve Güneydoğu‘daki 15 ilden toplamda 73 kişi katıldı. Oy verme işleminin ardından yapılan sayımda aday Ofluoğlu rakibi Akkay'dan 4 oy fazla alarak kazanan isim oldu. Ofluoğlu 38, Akkay 34 oy aldı, bir oy ise geçersiz sayıldı.

ŞURO Başkanı Müslüm Çoban aldığı 49 ile Serhat Harman 43, Yakup Etlik 39, Özkan Deniz 31 oy ile yönetim kurulu üyesi oldu. Denetim Kurulu Üyeliğine Mehmet Çelen, Şükran Rojda Laleoğlu, Habip Kavak seçildi. Turist Rehberler Birliği delegeleri ise Müslüm Çoban, Selim Bakır, Yakup Etek olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada "ŞURO seçimleri sonucunda Türkiye’ye bir kadın başkan daha kazandırılmış oldu. Şanlıurfa’ya bölgemize ve ülkemiz turizmine hayırlı olsun" denildi. 

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum