Akbulut: “Memurlarımıza bir an önce zam yapılması elzemdir”;

Akbulut: “Memurlarımıza bir an önce zam yapılması elzemdir”

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro-Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Fethi Akbulut, kamu çalışanları için en az yüzde 35 zam yapılması gerektiğini belirtti....

ŞANLIURFA – Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro-Memur-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı Fethi Akbulut, kurun yükselmesiyle zor durumda kalan kamu çalışanlarına zammın elzem olduğunu söyledi.

Büro-Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Fethi Akbulut, Bizim Haber Ajansı'nı (BİHA) ziyaret etti.

Akbulut, ziyaretinde kamu çalışanlarının zam beklentilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Toplu sözleşmede verilen zamların kur karşısında eriyip gittiğine vurgu yapan Akbulut, kamu çalışanlarına en az yüzde 35 zam yapılması gerektiği kaydetti.

Akbulut, şunları söyledi:

“Kamu personelleriyle ilgili dün Cumhurbaşkanımız ile Konfederasyon Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın görüşmesi oldu. Maalesef son dönemde kurun yükselmesinden dolayı özellikle toplu sözleşmede memura verilen zamların hiçbir önemi kalmamıştır. Özellikle geçen hafta asgari ücrete yüzde 50 yapılan zam işçilerimizi memnun etmiştir. Kamu çalışmalarımız kurun yükselmesiyle ilgili gerçekten çok zor durumda kalmıştır.”


“YÜZDE 35 ZAM YAPILMALI”

Kamu personellerinin ücretlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Akbulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok acilen devletimizin, hükümetimizin bu konuda kamu çalışanlarına en az yüzde 35 zam yapılması elzem olmuştur. Çalışmalar şu anda 3600 Ek Gösterge, sözleşmelilere kadro ve ek zamla ilgili. Bir an önce komisyonun kurulması gerekiyor. Memurlarımızın şu anda alım gücü düştü. Özellikle yan geliri olmayan memurlarımıza bir an önce ek zam elzemdir”.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum