HRÜ’de “akademi tartışıyor” programı;

HRÜ’de “akademi tartışıyor” programı

Harran Üniversitesi’nde bilimin farklı konularının ele alındığı on beş günde bir salı günleri düzenlenen “Akademi Tartışıyor” programı gerçekleşti....

ŞANLIURFA- Harran Üniversitesi’nde bilimin farklı konularının ele alındığı on beş günde bir salı günleri düzenlenen “Akademi Tartışıyor” bu haftaki konukları, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Kaya ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Vahap Uluç oldu.

"Geleneksellik ve Modernlik Bağlamında Aşiret" paneline, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, İİBF Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çelik, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Aşiret yapısının üretim ilişkilerinin denetlenmesi bağlamında Avrupa'daki feodal yapıya benzediğini ancak aşiret reisleri ile aşiret üyeleri arasında varsayılan akrabalık bağının aşiret olgusunu feodaliteden ayırdığına işaret eden Uluç, aşiret yapısının kentleşme, ticarileşme, eğitim ve iletişim araçları yolu ile önemli bir çözülme süreci yaşadığını ancak aşiret yapısının dayandığı akrabalık ilişkilerinin bu yapının kendini yeniden üretmesine katkıda bulunduğuna vurgu yaptı.

Program, dinleyicilerden gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum