Şanlıurfa’da yılın en uzun gecesi Şeb-i Yelda, şiirlerle karşılandı;

Şanlıurfa’da yılın en uzun gecesi Şeb-i Yelda, şiirlerle karşılandı

Şanlıurfa’da özel bir kolejde yılın en uzun gecesi olan Şeb-i Yelda, etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin önde gelen şairlerinin, birbirinden özel şiirlerini, 4. sınıf öğrencileri gecede okudu....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da Şeb-i Yelda'da yani yılın en uzun gecesine özel şiir gecesi düzenledi.  Özel bir kolejin salonunda düzenlenen programda öğretmen Nihat Bülbül, Türkiye’nin önde gelen şairlerinin hayatlarından kesintiler anlattı.

Kolejin ilkokul 4. sınıfında eğitim gören 16 öğrenci sahnede şiirler okudu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Türk edebiyatının en ünlü şairleri arasında yer alan Ahmet Arif, Atilla İlhan, Atahol Behramoğlu, Atilla İlhan, Özdemir Asaf, İsmet Özel ve Cemal Süreyya’nın şiirleri müzik eşliğinde seslendirildi.

Herkesin bu uzun gecede Şeb-i Yelda şiiri gecesini düzenlediğini ifade eden sınıf öğretmeni Nihat Bülbül, "Yılın en uzun gecesi olması nedeniyle bizlerde velilerimize şiirle merhaba demek için bu Şeb-i Yelda programını düzenledik. Bu geceyi şiirle karşılamak istedik. Öğrencilerimizin emeğiyle velilerimizin katkılarıyla güzel bir şiir dinletisi sunumunu yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum