MHP'li başkandan teşkilatçılık ayarı: Kimse racon kesemez!;

MHP'li başkandan teşkilatçılık ayarı: Kimse racon kesemez!

MHP Haliliye İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda oturma düzeni nedeniyle çıkan gerginlik sonrası sert bir konuşma yapan MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş "İl başkanının bulunduğu ortamda kimse rest çekemez, racon kesemez. Kimsenin teşkilatı ren...

ŞANLIURFA- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa cephesinde geçtiğimiz gün yaşanan parti içi tartışmanın ve ilçe başkanının istifasının yankıları sürüyor.

Gazeteci Cengiz Aksan, MHP Haliliye İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıda parti için bir huzursuzluk yaşandığını gündeme taşımış ve Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık'ın istifasının nedenini "Viranşehir İlçe Başkanı Yasin Haşimi ile il ve teşkilat başkanı arasında bir tartışma yaşandı. Mahmut Sayık'ın da müdahil olduğu bu tartışma sonunda İl Başkanı Mahmut Güneş, Haşimi'nin istifasını istedi. Ancak bu istifa talebi yerine getirilmedi. Haliliye İlçe Başkanı Mahmut Sayık da bunu teşkilata karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görüp gereğinin yapılmamasına karşı tavır olarak istifa etti" sözleriyle açıklamıştı. 

SORUN OTURMA DÜZENİYMİŞ!

İstifanın perde arkasındaki tartışmanın görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntülerde İl Başkanı Güneş'in sözleriyle tartışmanın oturma düzeninden kaynaklı olduğu anlaşıldı. Başkan Güneş'in konuyla alakalı "Genel merkeze gittiğimiz zaman Genel Başkanımız nerede oturuyor, divan nerede oturuyorsa biz en arkada da otururuz, bize gösterilen yerde otururuz ama hiçbir zaman sesimizi çıkarmayız. Neden? Çünkü bizi temsil eden genel başkandır. Genel başkanın oturduğu konum bizim için önemli. Benim de gönlüm isterdi ki 'İl başkanımız burada oturmuş ondan sonrası teferruattır' denmesi lazımdı" ifadelerini kullandığı görüldü.

İL BAŞKANI'NDAN İLÇE BAŞKANINA:  SEN BENİM İLÇE BAŞKANIM DEĞİLSİN!

Viranşehir İlçe Başkanı Haşimi'ye "Benim ilçe başkanım değilsin" diyerek sert çıkışta bulunan Başkan Güneş şöyle konuştu:

"Şuanda sizler Mahmut Güneş'in adına saygı göstermiyorsunuz. Ben burada bir Eyyübiyeli, bir Şanlıurfalı olarak oturmuyorum. Ben burada genel başkanı temsilen oturuyorum. Kim istifa etmek istiyorsa şimdi istifasını verip çekip gitsin. Kimse burada millete rest çekerek oturamaz. Yasin başkan istifa ediyorsa şuan da burayı terk etsin. Bu saatten sonra da sen benim ilçe başkanım değilsin. Çünkü bu saygısızlığı bana yaptın. Şuanda terk edebilirsin."

"KİMSE RACON KESEMEZ, HERKES HADDİNİ BİLECEK!"

Konuşmasına tüm ilçe başkanlarına hitap ederek devam eden Başkan Güneş "Haliliye ilçesi ili temsil ediyor. Kimse kimseden özür dilemesin. İl başkanı oturuyor. Kime ne hedef alınırsa alınsın buradaki hedef benim. Şuan da il başkanının olduğu ortamda hiç kimse başka bir şey yapamaz. Madem saygıdan, arkadaşlıktan, dostluktan bahsediyoruz il başkanından sonra gelmeyecektiniz. Bu toplantının bir haftadır organizasyonu yapılıyordu. Bütün ilçe başkanlarına söylüyorum; ilçe başkanı gelip il başkanının bulunduğu ortamda rest çekemez, racon kesemez. Burada il başkanı, teşkilat başkanı oturuyor. İlçe başkanıma, il divanına, hele hele teşkilat başkanına saygısızlık yapıldığı zaman bana yapılmıştır. Böyle bir şeyi kabul etmeyiz. Dostluğumuz, kardeşliğimiz ayrıdır ama teşkilat adına teşkilatçılık adına kimsenin teşkilatı rencide etmesine, bocalatmasına müsaade etmem, ettirmem. Onun için herkes haddini bilecek. İl başkanının oturduğu ortamda hiç kimse hiç kimseye racon kesmeyecek. Böyle bir şey var mı ya? Arkadaşlar 100 km.den gelmişler biz kardeşlik hukukunu oluşturalım diye toplanmışken birileri çıkıp kardeşlik hukukunu yok etmeye çalışıyor. Böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Haliliye Bakanlığının yaptığı bu çalışma için teşekkür etmiştim yine teşekkür ediyorum ve diğer ilçe başkanlıklarının aynı istikamette yol almalarını diliyorum" diye konuştu.

"GEREKİRSE KAPI ÖNÜNDE OTURURUZ"

Önemli olan oturulan yerin değil taşınan kimlik olduğunu söyleyen Başkan Güneş ders niteliğindeki açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biz seçmenin gönlünü kazanmaktan bahsederken gelin görün ki biz birbirimizi sevmiyormuşuz, daha birbirimize saygı göstermesini bilmiyormuşuz. Bana gelmeden önce böyle böyle bir düzen var dediler. Dedim olsun gerekirse biz kapının önünde otururuz. Sizin nerede oturduğunuz önemli değil, hangi kimliği taşıdığınız önemlidir."

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum