Hz. Mevlana Şanlıurfa’da anıldı;

Hz. Mevlana Şanlıurfa’da anıldı

Mevlana'nın 748'inci Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeb-i Arus programı düzenledi....

ŞANLIURFA-Öğretileri ile tüm dünyadan ilgi gören düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, 748. Vuslat Yıl Dönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen programlarla anıldı.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Yakup Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Mevlana’nın hayatının anlatıldığı programda Urfa Ahengi Müzik Topluluğu Tasavvuf konseri düzenledi.

Program Yazar Sinan Yağmur’un, Hz. Mevlana’nın hayatını anlattığı söyleşi ile son buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Mevlana’nın büyüklüğünü şöyle anlayabiliriz. Bundan 800-900 sene önce yaşamış bir insanı burada onun sevgisi ile dolu bir insan anlatıyor. Aradan 900 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen salon duygu doluyor, duygu taşıyor. Aslında Anadolu’nun bugün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu tür programları devam ettireceğiz’’ diye konuştu.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum