Bozova Meslek Yüksekokulu öğrencilerin başına yıkılacak!;

Bozova Meslek Yüksekokulu öğrencilerin başına yıkılacak!

Bozova’da zemini sağlamlaştırılmadan yapılan Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun duvarlarında zamanla derin çatlaklar meydana geldi. Sık sık depremlerin yaşandığı Adıyman’a sınır olan ilçedeki hasarlı okul binasında hocalar ve öğrenciler tedirgin....

BOZOVA – Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bulunan Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO), 2003 yılında yapıldı. Tek katlı bir bina olan yüksekokulda Su Ürünleri, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Muhasebe ve Veri Uygulamaları ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinde eğitim veriliyor. Okulun yaklaşık 150 öğrencisi bulunuyor.

Ancak yüksekokuldaki hem öğrenciler hem de hocalar bugünlerde epey tedirgin.

Tedirginliğin sebebi okulun zemin ve duvarlarındaki derin çatlaklar.

Fay hattında bulunan Adıyaman’a sınırı olan Bozova’da geçmiş yıllarda sık sık meydana gelen küçük boyutlu depremlerin yanı sıra binanın zemininin sağlamlaştırılmadan yapılması binada bugünkü çatlakların oluşmasına neden oldu. Binadaki dersliklerin, laboratuvarın ve idari kısmın duvarları ciddi hasar almış durumda.

Muhtemel bir deprem halinde ciddi felaketler yaşanabileceği endişesiyle öğrenciler korku içinde yaşıyor.

Binada güvende olmadıklarını belirten öğrenciler, can güvenliklerinin riske atıldığını söyledi. Ders işlerken her an bina çökecek diye tedirgin olduklarını ifade eden öğrenciler yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyor.

Ayrıca binada öğrencilerin yemek yiyecek yerleri bulunmadığı gibi lavabolar da yetersiz durumda.

PROTOKOL İMZALAYAN HAYIRSEVER SÖZÜNDE DURMADI

Bozova MYO kampüsüne okul binası ve kız yurdu inşaatı için geçen ağustosta protokol anlaşması imzalanmıştı. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Çelik, Erzurumlu hayırsever Osman Nuri Bakırcı’nın bağışıyla kampüse 2 bin metrekarelik okul binası ile bin metrekarelik kız yurdu inşaatı protokolünü imzaladıklarını duyurmuştu. Ancak Bakırcı’nın şu ana kadar protokolün gereğini yerine getirmediği öğrenildi.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum