Hastanede görenleri şaşkına çeviren tatbikat;

Hastanede görenleri şaşkına çeviren tatbikat

Şanlıurfa’da bir hastanede yapılan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer gaz sızıntısı tatbikatı, yükselen siren sesleri ve özel kıyafetli personellerin yaralıları sedyeyle taşıması nedeniyle görenlerde bir süreliğine şaşkınlığa neden oldu....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 112 Acil Servis ve hastane personellerinin katılımıyla kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer gaz tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatta senaryo gereği, hastanenin bahçesinde yayılan gazdan etkilenenlerin bulunmasıyla özel kıyafetli personeller bölgeye sevk edildi. Ekipler ilk önce bölgede radyasyon ölçümü yapıp, ardından gazdan etkilenenleri sedyeyle hastaneye taşındı. Bu sırada hastanede ambulansların siren çalması ve peş peşe sedyeyle hasta taşınmasını görenler ise kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Hastane yetkilileri, tatbikat ile personellerin olası bir duruma karşı teyakkuz halinde olmasını amaçladıklarını kaydetti.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum