Merkez ilçeler kentsel dönüşüme giriyor;

Merkez ilçeler kentsel dönüşüme giriyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde 4 mahallede kentsel dönüşüm ve gelişim projesi hayata geçirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda deprem yönetmeliğine uygun yeni konutlarla vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek modern kentsel dokuya sahip alanların üretilmesiyle ilgili gündem maddesi oylandı.

Eyyübiye’nin Karakoyun ve Direkli mahallelerinde, Haliliye’nin Paşabağı Mahallesinde ve Karaköprü’nün Ali Baba Mahallesinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi hayata geçirilmesi meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

İlgili maddede şu ifadeler yer aldı:

“Büyükşehir Belediyemiz Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nde yer bulan şehrimizin merkezinde köhnemiş, sağlıksız, çevresel ve sosyal problemlerin odağı haline gelen halihazırda hak ettiği değerinin çok altında kalan alanlara yönelik olarak Büyükşehir Belediyemizce yeni deprem yönetmeliğine uygun konutlar ile vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek modern kentsel dokuya sahip olanlar üretilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemizce belirlenen ilimiz Eyyubi’ye ilçesi Karakoyun ve Direkli mahalleleri sınırları içerisinde kalan 6,74 hektar alan, ilimiz Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5,75 hektar alan ile ilimiz Karaköprü ilçesi Ali Baba Mahallesi sınırları içerisinde kalan 7,21 hektar alan üzerinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hayata geçirilecektir.”

Başkan Vekili Ahmet Kaytan, kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ilişkin BİHA’ya yaptığı açıklamada, vatandaşların yararına olacak bir karara imza attıklarını ifade etti.  Emlak İstimlak Daire Başkanlığına bağlı Kentsel Dönüşüm ve Yeni Yerleşimler Şube Müdürlüğüne bugün yetki verdiklerini belirten Kaytan, şunları söyledi:

“Bu yetki çok önemli. Şanlıurfamızın bir yerde yaşam alanları açısından baktığımızda sorunlu olan bu bölgeleriyle ilgili çalışma başlatıyoruz. Eyyubi’ye ilçesi Karakoyun ve Direkli mahalleleri sınırları içerisinde bulunan, Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesinin sınırları içerisinde bulunan alan ve Karaköprü ilçemizin Ali Baba Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanla ilgili kentsel gelişim dönüşüm ilan edilmesi ve oradaki çarpık yapılaşmanın bir an önce bertaraf edilmesi için alt yapı çalışmaları için arkadaşlarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve encümemen üyesi arkadaşlarımıza yetki vermiş olduk. Bir an önce burada çalışmaları bitirerek oradaki kentsel dönüşüm gerçekleşmesi için meclisimiz bir imza atmış oldu. Hayırlı olmasını diliyorum.”

İbrahim Halil ASLAN /BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum