Vali Erin: “Esas engellilik vurdumduymazlık ve kalplerdeki engelliliktir”;

Vali Erin: “Esas engellilik vurdumduymazlık ve kalplerdeki engelliliktir”

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği kursiyerlerinin yaptığı resim ve el sanatları ürünlerinin bulunduğu sergi açıldı....

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği’nin (ŞUOFİD) organize ettiği resim ve el sanatı ürünlerinin yer aldığı sergi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in katıldığı törenle açıldı.

Derneğin Karaköprü ilçesindeki merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Erin’in yanı sıra Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, dernek üyeleri ve birçok davetli katıldı.


Vali Erin, serginin hazırlanmasında emeği geçen ŞUOFİD Başkanı Habib Polat ile diğer yetkililere teşekkür etti.

Engellilerin ihtiyaç ve taleplerinin gündeme gelmesinin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne sığdırılmaması gerektiğini vurgulayan Erin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Engellilik, sadece bir sağlık meselesi değil. Hukuki, eğitim, ekonomi, sosyal yönleriyle çok boyutlu bir mesele. Her bireyin doğuştan veya sonradan engelli olma riski olduğunu düşünüp, empati kurarak engelli kardeşlerimizin ekonomik, sosyal hayata katılmaları, her türlü ayrımcılıktan uzak bir şekilde hayatın içerisinde olmalarını sağlayacak çabanın içerisinde olmamız gerektiğini ifade ediyorum.”

ŞUOFİD’in merkezinde yer alan sergide ressam Muharrem Çelik’in “Sanatla hayata pozitif bakış” adlı

40’ıncı kişisel sergisi ile dernek kursiyerlerinin hazırladığı el sanatları, giysi gibi ürünlerin tanıtım ve satışı yapılıyor.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum