Şanlıurfa'daki STK’lardan 'insan hakları' açıklaması;

Şanlıurfa'daki STK’lardan 'insan hakları' açıklaması

Şanlıurfa’da bazı platform ve derneklerin bir araya gelerek 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolaysıyla yaptığı basın açıklamasında, özgürlüğün demokrasilerin işlemesi için elzem olan temel insan haklarından biri olduğu belirtildi....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği, Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması, dernek ve platform üyelerinin katılımıyla Rabia Meydanı’nda gerçekleşti. Grup adına açıklamayı Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Saraçoğlu okudu.

Açıklamada 2021 yılında yaşanan yaşam hakkı ihlalleri, cezaevlerinde işkence ve kötü muamele, basın, ifade ve örgütlenme özgürlüğü, kadına yönelik şiddet ve İstanbul Sözleşmesi gibi birçok konuya değinildi.

İnsan haklarına olan saygıyı yükseltmek ve reform yapmak için kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı yeni ve demokratik bir anayasanın yapılmasının zorunluluk olduğu belirtilen açıklama, şu şekilde sonlandırıldı:

“Bu adımlar atılmadan yapılacak şey reform değil, ancak uluslararası taleplere cevaben yapılan bir vitrin düzenlemesi olur. Son söz olarak; var oluş nedenleri hak ihlallerinin son bulduğu, adalet, barış ve demokrasinin tesis edildiği bir ülke ve dünyaya ulaşmak olan bizler, dün olduğu gibi bundan sonra da tüm zorluklara karşın ihlalleri belgeleyip, raporlayarak görünür kılmaya, böylelikle önlemeye, cezasızlıkla mücadele etmeye ve insan haklarına saygıyı yükseltmeye devam edeceğiz. Görüyoruz, Susmuyoruz, Mücadele Ediyoruz...”.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum