Urfalı vekil Gülpınar, Fransa’da;

Urfalı vekil Gülpınar, Fransa’da

AB Uyum Komisyonu Başkanı MKYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Fransız Senatosu Türkiye Dostluk Grubu’nun ev sahipliğinde 1921 Ankara Anlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen panele katıldı....

Fransız Senatosu Türkiye Dostluk Grubunun himayesinde, Fransa ve Türkiye arasında köprü kurmayı hedefleyen Comite France-Turquie Derneği tarafından Ankara Anlaşması'nın 100. yılı kapsamında senatoda panel düzenlendi.

Paneli, Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı MKYK Üyesi Mehmet Kasım Gülpınar ve komisyon üyeleri, Türk ve Fransız parlamenterler ile konuklar izledi.


Panele, Fransa Senatosu Türk-Fransız Dostluk Grubu Başkanı Senatör Jean Claude Requier, Comite France-Turquie'nin eski başkanı Osmanlı tarihçisi Alexandre Jevakhoff, Türkiye Büyükelçisi Ali Onaner ve Fransa Dışişleri Bakanlığı AB Direktörü David Cvach konuşmacı olarak katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Comite France-Turquie'nin başkanı Marc Büker yaptı. Panelde ilk sözü Fransız Senatosu Dostluk Grubu Başkanı Jean Claude Requier aldı.

Jean Claude Requier, Türkiye'nin Fransa için hala güvenlik, göç ve terörle mücadele konusunda vazgeçilmez bir ortağı olduğunu belirterek, "Avrupa göçmen akınını Türkiyesiz yönetemez. Türkiye ile ilişkileri geliştirmek, Gümrük Birliği anlaşmasını yenilemek, ekonomik ilişkileri ilerletmek gerekir. İki ülke parlamenterleriyle yeni bir başlangıç yaparak, parlamentolar arası ilişkileri de geliştirmek için çalışacağız" dedi.


1921 Ankara Anlaşması, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan TBMM ile Fransa arasında imzalanan ve Ankara hükümetini "batıda tanıyan ilk uluslararası anlaşma" özelliğini taşıyor.

Kasım Gülpınar, Fransa’daki temasları sırasında Fransa Senatosu AB İşleri Komisyonu Başkan Vekili Andre Reichardt ve Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Christian Cambon ile de görüştü.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum