Beyazgül: “Hizmet üretmek yerine iftira üretme merkezleri kuruyorlar”;

Beyazgül: “Hizmet üretmek yerine iftira üretme merkezleri kuruyorlar”

Akçakale’de yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak iki fabrikanın temel atma töreni ile kadınlara yönelik merkezin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, yaptıkları hizmetler karşısında iftira üretenlere sert tepki gösterdi....

AKÇAKALE - Akçakale’de yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak iki fabrikanın temel atma töreni ile Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Süleyman Şah Mahallesinde tekstil fabrikalarının temel atma ile Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar’ın yanı sıra birçok kurum ve kuruluştan temsilciyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende halk oyunları gösterisinin ardından protokol konuşmaları yapıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Akçakale’de son dönemde birçok proje gerçekleştirildiğini vurgulayarak, ilçedeki değişime dikkati çekti. Beyazgül, şunları söyledi:

“Bir yıldır Akçakale’ye gelmeyen herhangi bir vatandaşımız bugün Akçakale’ye gelmişse ne diyordur biliyor musunuz? ‘Bu Akçakale’ye girdiğime inanamadım’ diyecektir. Bulvarlar, refüjler, ağaçlar, parklar, saat kulesi oluştu. Kırsalda çalışmalar devam ediyor. Şantiyeler oluştu. Durmadan bir çalışma var. Kadın çalışma merkezimiz ve 2 fabrika açıldı. Kadınlarımız kendi haklarına sahip çıksın; Urfa, Ankara ve dünya ile entegrasyonu sağlayalım diye açtık merkezimizi. Birlik ve beraberliğimizi sağlam götürdüğümüz müddetçe önümüze çıkacak hiçbir engel olmayacaktır. Değişim zihniyette, düşüncede, fikirde, şehirde ve insanda oluyor. Bu değişimin meyvelerini alıyoruz.”

BEYAZGÜL: “İFTİRA ÜRETME MERKEZLERİ KURUYORLAR”

Yaptıkları hizmetlere karşısında iftiraya uğradıklarını vurgulayan Beyazgül, “Bugün ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bugün yaptıkları şey, Şanlıurfa’dan bahsediyorum, nasıl bir iftira üretiriz diye sabaha kadar oturuyorlar, hizmet üretmek yerine iftira üretme merkezleri kuruyorlar. Yazıklar olsun diyorum. Gözlerini kapıyorlar, kulaklarını kapıyorlar ama ağızlarını kapatmıyorlar iftira atmak üzere” dedi. 



YALÇINKAYA: “YETER Mİ? YETMEZ”

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise fabrikalarla yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti. “Akçakale bambaşka bir yere geldi” diyen Yalçınkaya, “Kadın destek merkezini açıyoruz. Fabrikalar ile beraber yaklaşık bin kişi çalışacak. Yeter mi? Yetmez. İşimiz çok. Gece gündüz durmadan çalışmamız lazım. Burasını bir başlangıç olarak kabul ediyoruz” dedi.

Kadınlara ve kadınların istihdamdaki yerine verdikleri öneme değinen Başkan Yalçınkaya, kadınların ilçenin kaderini ve çehresini değiştireceklerini söyledi. Yalçınkaya ,“Kadınlar, bizim baş tacımız. Onları methetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Başkan Yalçınkaya protokol üyelerine kadın destek merkezini gezdirerek bilgiler verdi.

Ardından heyet, tekstil fabrikalarının temel atma törenini gerçekleştirdi.



PROJELER HAKKINDA 

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği 2 adet tekstil fabrikası yaklaşık 5 bin m² alan üzerine inşa edilecek ve 600 kişi istihdam edilecek.

Kadın, Spor ve Aktivite Merkezi ise belediye tarafından dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygulamaya değer bulunan projesi ile hayata geçirildi. Merkez, el sanatları ve sosyal alanların bulunduğu bir yaşam merkezi olarak tasarlandı. Merkezde 200 kadın mesleki eğitim alacak. Hem meslek öğrenecek hem ev ekonomisine katkı sağlayacak.


BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum