Cevheri, mecliste DAP’ın faaliyetlerini anlattı;

Cevheri, mecliste DAP’ın faaliyetlerini anlattı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, TBMM’de Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesiyle ilgili konuştu....

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2022 yılı Bütçe Kanunu görüşmelerinde söz aldı.

Cevheri, 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun teklifinde yer alan, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesiyle ilgili konuştu.


DAP Kalkınma İdaresi’nin 2011 yılında Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kurulmuş Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı, tüzel kişiliğe haiz ve özel bütçeli bir kuruluş olduğuna vurgu yapan Cevheri, Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinin farklı kültür, mekan ve fiziki yapıda olduğunu kaydetti.


AMAÇ, BÖLGENİN GELİŞMİŞLİK SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK


Cevheri, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını gidererek, adil ve eşit bir kalkınma sağlayıp, ülkenin genel sosyo-ekonomik ve mekansal durumu ile bütünleşmiş, rekabet gücü ve refah düzeyi yüksek bölgeler meydana getirerek, topyekün kalkınmış bir Türkiye'ye ulaşmaktır… DAP’ında kurulmasının temel misyonu, Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyal, ekonomik, çevresel ve kentsel kalkınmasını hızlandırmaktır.”

Kurumun görevlerini detaylandıran Cevheri, DAP’ın coğrafik olarak görev alanında Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van illeri olmak üzere toplam 15 il, 143 ilçe, 6 bine yakın köy bulunduğunu kaydetti.

Cevheri, konuşmasının sonunda proje kapsamında bugüne kadar yapılanlarla ilgili rakamsal bilgiler verdi.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum