Şanlıurfalı dağcılar zirveye ulaştı;

Şanlıurfalı dağcılar zirveye ulaştı

Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nden 5 dağcı “Nurhak Dağı Elif Ana’yı Anma Kış Tırmanışı”na katıldı....

Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nden  (URFADOSK) 5 dağcı, Elbistan Hakan Çoşkun Nurhak Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün pazar günü düzenlediği “Nurhak Dağı Elif Ana’yı Anma Kış Tırmanışı” na katıldı.

Toplam 13 dağcı pazar günü erken saatlerde Elbistan'dan 3 araçla Nurhak ilçesi Küllü köyü Tekardıç mevkisine hareket etti. Buradan yürüyüşe başlayan dağcılar, bulutlu, soğuk ve ara sıra güneşli havada tipi ve sis içerisinde ilerleyerek Aligöl kayalıklarına ulaştı. Havanın iyice soğuması, tipinin artması ve görüş alanın azalmasıyla mola verip durum değerlendirmesi yapan dağcılar, Nurhat Dağı'nın en yüksek zirvesi Killitepe'ye gitmenin olanaksızlığını gördü. Dağcılar yoğun kış koşullarında yaptığı etkinlik Nurhat Dağı’nın ikinci büyük zirvesi olan 3 bin 50 metre yükseklikteki Topraktepe’ye tırmanışla tamamlandı.

Zirvede 20 dakika kalan dağcılar, fotoğraf çekilip "Elif Ana" olarak anılan merhume Elif Sugan anısına pankart açtı.


"GÜZEL BİR KIŞ TIRMANIŞI YAPTIK”

Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü adına açıklama yapan Candan Özen,  “Nurhak ilçesinde filmi çekilen ‘Elif Ana’ adına anma tırmanışı düzenleyip bizleri bu etkinliğe davet eden, evsahipliği yapan Elbistan Hakan Çoşkun Nurhak Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yönetimine ve katılan dağcı dostlara Urfadosk Yönetimi olarak teşekkür ederiz. Güzel bir anma kış tırmanışı yaptık” ifadesini kullandı.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum