Özak işçileri hak arayışında;

Özak işçileri hak arayışında

Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde bulunan Özak Tekstil’in DİSK/Tekstil üyesi işçileri, zorla işten çıkarıldıkları gerekçesiyle mücadelelerine devam ediyor....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde bulunan Özak Tekstil’in Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tekstil İşçileri Sendikası (DİSK/Tekstil) üyesi işçileri, zorla işten çıkarıldıkları gerekçesiyle bir süredir seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçiler bugün de fabrika önünde toplanarak açıklama yaptı.

Karşı karşıya kaldıkları hukuksuzluğa dur demek için mücadelelerini sürdürdüklerini belirten işçilerin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“İşlerin azalmasının faturası işçiye kesilemez, bunun hiç ama hiç bir insanı boyutu yoktur. Kar ederken işçiye zırnık koklatmayan patron, işler düşerken neden bunun faturasını işçiye kesiyorsunuz? Hani her seferde tekrarladığınız biz bir aileyiz lafları nerede? Soruyoruz.”


“TEK BİR TALEBİMİZ VAR”

Çalışanların telefon numaralarının işten ayrılmaya ikna edilmek için fabrika yönetimince bazı kişilere verildiğini ileri süren açıklamada, “Artık bırakın bu Ali Cengiz oyunlarını... Biraz vicdan ve utanın, utanın. Bizim tek talebimiz var, işimizin başına dönmek istiyoruz” denildi.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum