Coşkun, anlamlı günü kutladı;

Coşkun, anlamlı günü kutladı

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı....

ŞANLIURFA – Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (Memur-Sen) Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Coşkun, ülkeyi ve milleti geleceğe taşıyacak olan nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyasını inşa eden, sorumluluğu yüksek, aynı ölçüde değeri de büyük olan öğretmenlik mesleğinin belli bir tarih aralığına sıkıştırılmadan hak ettiği değeri görmesi, öğretmenlerimizin emeğinin karşılığını alması geleceğimizin teminatı olduğunun altını çizdi.


ÖĞRETMENİN SESİ BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN DUYULMALI”


Coşkun, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Eğitimin evreleri değişir, öğretmenin önemi değişmez. Tüm başarılı eğitim sistemlerinin en büyük aktörü öğretmendir. Öğrenci başarısının üzerindeki en etkin faktör de öğretmendir.  Öğretmenlik, idealist insanların icra ettiği bir fedakarlık mesleğidir. Salgın sürecinin başından beri öğretmenlerimiz her halükarda eğitim yapmaya çalışarak idealizmini, zor şartlar altında bile öğrencilerine bir şeyler öğreterek fedakârlığını ortaya koymuştur.

Teknolojinin ve eğitim materyallerinin öğretmen olduğunda bir zenginlik, öğretmen olmadığında dekordan öteye gitmediği, bu süreçte bir kez daha tecrübe edilmiştir. Sanalın asla gerçeğin yerini tutmadığı, uzaktan eğitimin çok sınırlı kaldığı, öğretmen-öğrenci etkileşiminin bir hazine kadar kıymetli olduğu herkesçe bir defa daha görülmüştür.

Öğretmenin sesi bir gün değil, her gün duyulmalı; öğretmenin gördüğü zararın geleceğimiz adına büyük bir risk olduğu artık bilinmelidir. Bu açıdan, öğretmenlik meslek kanunu, mesleği maddi ve manevi boyutlarıyla ele almalı; mesleğe yeni bir çehre, güçlü bir gelecek kazandırmalıdır.”



“MESLEĞİN STATÜSÜ YÜKSELTİLMELİ”

Mesleğe ilk girişten ayrılışa kadar öğretmenlik mesleğinin statüsü yükseltilmesi gerektiğini belirten Coşkun, öğretmenliğin tanımından haklarına, meslek standartlarından ilkelerine kadar Türkiye’nin gelecek vizyonu ve hedeflerine yakışır içerikte düzenlenme yapılmasına vurgu yaptı.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum