FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı kararı var;

FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı kararı var

İzmir ve Ankara merkezli çok sayıda ilde FETÖ’nün ‘TSK yapılanmasına’ yönelik operasyonda 200’den fazla şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi....

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanması'nda yer alan ve 'mahrem imam'lar ile ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilen; 14'ü muvazzaf, 46'sı asker, 65'i askeri okullarla ilişiği kesilmiş öğrenci olmak üzere toplam 125 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda İzmir merkezli 21 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda şu ana kadar 76 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu şüpheliler arasında 6 albay, 1 binbaşı, 8 üsteğmen, 1 teğmen olduğu bildirildi.

Öte yandan Ankara merkezli 42 ilde de FETÖ/PDY'nin 'jandarma mahrem yapılanması'nda örgüt üyesi askeri personelden sorumlu 'mahrem imam' oldukları deşifre edilen 101 şüpheliye yönelik operasyonda 53 şüpheli yakalandı.

Terör örgütüne yönelik birçok ildeki operasyon kapsamında Şanlıurfa’da herhangi bir gözaltı olup olmadığını ilişkin şu ana kadar bilgi paylaşılmadı.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum