Büyükşehirden Şok Bir Karar;

Büyükşehirden Şok Bir Karar

Şanlıurfa’da adından son zamanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla söz ettiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ. ile ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şok bir karar aldı. Belediye paydaşı olduğu şirketin ortaklığından çekiliyor....

Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeler, Sanayi ve Esnaf odalarının 2018 yılında ortak olarak açtığı Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ. (ŞTGAŞ) ilk firesini verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi paydaşı olduğu şirketin ortaklığından çekiliyor. Gündeme yeni düşen çekilmenin detaylarına Bizim Haber Ajansı (BİHA) ulaştı. Büyükşehir Belediyesi 3 ay önce aldığı çekilme kararının yazısını 17 Haziran’da Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ.’ye gönderdiği öğrenildi.

“GÖREVLER EKSİKSİZ YAPILDI”

Çekilmeye dair gönderilen belgede, Büyükşehir Belediyesi’nin Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Şanlıurfa’da tarih yeniden canlanıyor” projesinin Urfa turizmi paydaşları ile yakın işbirliği içerisinde, kamu-özel-sivil ortaklığında sürdürülebilir turizm yönetişim modelinin geliştirilmesi ve uygulanması kapsamında,  Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ.’ye iştirak ettiği ve görevlerini eksiksiz olarak yerine getirildiği belirtildi.

“PAYIMIZI DİĞER PAYDAŞLAR ALSIN”

Şanlıurfa turizmini geliştirmek için Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olarak kurulan Urfa Kültür ve Bilişim AŞ.’nin kurulması nedeniyle çekilme kararının alındığı belgede aktarılırken,  belgede Urfa Kültür ve Bilişim AŞ.’nin Şanlıurfa için turizmi geliştirme ve bilişim alanında işlemleri yürüteceğinden dolayı Turizmi Geliştirme AŞ.’deki payın diğer paydaşlar tarafından alınması ve şirkete olan iştirakın sonlandırılması istendi.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum