Bakan Özer Okullarla İlgili Açıklama Yaptı Okulları Açık Tutabiliriz.;

Bakan Özer Okullarla İlgili Açıklama Yaptı Okulları Açık Tutabiliriz.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, kuralları uygulayarak okulların açık tutabileceklerini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki son durumla alakalı değerlendirmelerde bulundu....

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, kuralları uygulayarak okulların açık tutabileceklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki son durumla alakalı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, pandemi sürecinde alınan kurallar uygulanarak okullarda eğitim sürecinin süreceğine vurgu yaparak, sistem kendi kendini kapatana kadar okullar açık kalacağını aktardı.


“OKULLARIN TEMİZLİK, MASKE İHTİYAÇLARINI KARŞILADIK”

Okulların kapalı tutma gibi bir lükslerinin olmadığını belirten Bakan Özer, “Okullar sadece öğrenme alanları değildir. Çok sayıda bilişsel sayıda geliştiği bir ortamdır. 1,5 yıllık bir ara verdik. Okulları kapalı tutma lüksümüz yok. Kuralları uygulayarak okulları açık tutabiliriz. Öncelikle Sağlık Bakanlığı okulların açık olmasıyla bize bir rehber hazırladı. Aynı zamanda okulların temizliğiyle alakalı. Eski dönemlere göre bütçemizi 10 katı artırdık. Okulların temizlik, maske ihtiyaçlarını karşıladık. O paranın hala bir kısmını kullanmadık. 50 bin civarında rehber öğretmenlerimiz var. Onlar kontrolleri yapıyor” ifadesini kullandı.


“SİSTEM KENDİ KENDİNİ KAPATANA KADAR OKULLAR AÇIK KALACAK”

Şuan da kapalı olan sınıf sayısı bin 721 olduğunu değinen Bakan Özer, “10 günlük periyotlarla bazı sınıflar açılıyor, bazı sınıflar kapatılıyor. Şu anda 3 derslik okulumuz da var 40 derslik okulda var. Şu an bütün sınıfları kapalı bir tane okulumuz yok. 850 bin sınıfımız var, 1721 sınıfımız kapalı. Bu sınıflardan açılanlar olacak.


BİHA


Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum