Erdoğan'dan Emekli Maaşına ve Asgari Ücretliye Zam Talimatı;

Erdoğan'dan Emekli Maaşına ve Asgari Ücretliye Zam Talimatı

Emekli maaşları ve asgari ücretlere gelecek zam miktarları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve asgari ücretlilere verilecek maaş miktarı için talimat verdi....

Emekli maaşları ve asgari ücretlere gelecek zam miktarları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve asgari ücretlilere verilecek maaş miktarı için talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirliler, emekliler, EYT'liler, çiftçi ve memurlara nefes aldıracak düzenlemeler için çalışma yapılması talimatı verdi. Düzenlemelerin hayat geçirilmesi ile en düşük emekli aylığının 2 bin liraya, asgari ücretin 3.500 liraya çıkarılması hedefleniyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi sonrasında toplumun çeşitli kesimlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için gerekli adımları atacaklarını açıklamıştı. Bu konular kabine ve AK Parti MYK toplantıları da başta olmak üzere son dönemde çeşitli platformlarda masaya yatırıldı. Emekli aylıkları ve asgari ücrette beklenenin üstünde zamdan sosyal yardımların artırılmasına, 3600 gösterge ve emeklilik için yaşı bekleyenlerden çiftçilerin girdi fiyatlarının düşürülmesine kadar son derece önemli uygulamalar masada.
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAAŞLAR için TALİMATI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirli ve dezavantajlı kesimleri rahatlatacak çalışmaların yapılması talimatını verdi. Bu kapsamda ilgili bakanlıklarda hazırlıklar başladı. Sabah'ta yer alan habere göre, hazırlıklar tamamlandıktan sonra bir bölümü önümüzdeki aylarda, bir bölümü ise önümüzdeki yıl hayata geçirilecek.

 

MİLLETVEKİLLERİ PARTİYE RAPOR SUNDU

AK Partili milletvekilleri geçen yaz ayları boyunca seçim çevrelerinde vatandaşlar ile bir araya gelip sorunlarını dinledi. İstek ve talepler rapor haline getirilerek parti genel merkezine sundu. Yapılan çalışmaların çerçevesinin belirlenmesinde bu öncelikli beklentiler de dikkate alındı.

Dar gelirliyi rahatlatmak için atılması planlanan, üzerinde çalışılan konular şöyle:

EYT YAŞA TAKILANA ÇALIŞMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigorta prim gün sayısını doldurup emekli olmak için yaşı bekleyenlere dönük bir çalışma yapıyor. Bu konuda ne yapılabileceğine, maliyetlere bakılacak. Hazırlanan öneri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Son kararı Erdoğan verecek.

 

EMEKLİ AYLIKLARINA ZAM

Emeklilerin durumlarının düzeltilmesi için de iki konu üzerinde duruluyor. Öncelikli olarak aylıklarına rutinin dışında bir zam yapılması gündemde. Böylece geniş bir kitlenin alım gücü ile ilgili ciddi bir rahatlama sağlanmış olacak. Tartışılan bir başka düzenleme ise 2 bin liranın altında (bu rakam daha aşağı çekilebilir) emekli maaşı alanlara seyyanen zam yapılarak bunların yukarı çekilmesi. Eğer bu konuda karar verilirse 2 bin TL'nin altında emekli maaşı kalmayacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum